Gornjotuzlanski fudbalski biseri: Harun Karić potpisao profesionalni ugovor sa Zvijezdom 09

Spread the love
Rental Travel

Fudbalski klub Mladost iz Gornje Tuzle trenutno se takmiči u najnižem rangu takmičenja u Tuzlanskom kantonu ali nemojte zaboraviti da je ovaj klub osnovan davne 1962 godine kroz istoriju svog postojanja imao velika fudbalska imena koja su obilježila prošlo, ali koja obilježavaju i sadašnje vrijeme.

Reha Centar

Bilo je tu puno talenata od šezdesetih pa na ovamo, neki su uspjeli, neki manje a bilo je i onih o kojima se idanas priča kao velikim fudbalskim znalcima ali koji iz nekih razloga nikada nisu napuštali klub.

Tako će vam Gornjotuzlaci reći da je Omer Mandžukić u svoje vrijeme bio fudbalski virtuoz kojeg su u to vrijeme željeli mnogi klubovi, ali da je cijeli svoj igrački vijek posvetio matičnom klubu. No ono što nije iskoristio Omer Mandžukić jeste u velikoj mjeri Ibrahim Kušljugić, devetka Mladosti koja je igrala za tuzlansku Slobodu, zatim Rudar iz Prijedora a na koncu i za Radnik iz Bijeljine u tadašnjoj II.ligi bivše nam zemlje, gdje je dvije godine za redom bio i najbolji strijelac te najbolji sportista Bijeljine.

Nakon Kušljugića upravo iz Mladosti u tuzlansku Slobodu je sa 18 godina prešao i Said Husejinović a zatim potpisao i svoj ugovor karijere sa Verderom iz Bremena.Nakon Husejinovića, zašto i to ne napomenuti put tuzlanske Slobode krenuo je i Alen Jašarević, a na korak od velikih karijera u to vrijeme bili su i Smajo Muslić, Semir Mujkanović i niz drugih fudbalera koji nisu uspjeli na profesionalnoj sceni pokazati koliko znaju i umiju.

Od sadašnjih generacija dva mlada momka iz Gornje Tuzle prave nove velike fudbalske priče.Kenan Dervišagić je već duže vrijeme u Akademiji FK Sarajevo jedan od boljih igrača a prije samo par dana profesionalni ugovor je potpisao i Harun Karić, koji će u narednom periodu nositi dres Zvijezde 09 koja se takmiči u Premijer ligi BiH.

Sasvim je izvjesno da će i Dervišagić i Karić napraviti zavidne fudbalske karijere isto što je i izvjesno da Mladost iz Gornje Tuzle neće još dugo igrati u najnižem razredu nogometa jer nova uprava u posljednje vrijeme priprema teren za velike rezultate koji će budite sigurni doći jako brzo a sa njima i nove zvijezde i talenti.

Ovako su Haruna dočekali u Akademiji Zvijezde 09.

 

 

R.T.

Komentari

Komentara