Gornjotuzlaci na prigodan način obilježili Dan državnosti BiH

Transturist Tuzla

Polaganjem cvijeća i odavanjem počasti svim poginulim borcima i šehidima Gornje Tuzle na spomen obilježju “Šehidska česma”, spomen obilježju narodnom heroju Abdurahmanu Saračeviću Aci (1941-1945), te spomen obilježju na Tetimi, predstavnici boračkih organizacija Tuzle, delegacije političkih i nevladinih organizacija, Islamske vjerske zajednice te JU OŠ Gornja Tuzla, obilježili su danas Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Rental Travel

Ovom prilikom predstavnici Udruženja najviših ratnih priznanja “Zlatni ljiljan” Grada Tuzla otkrili su rekonstruisano spomen obilježje jednom od tri zlatna ljiljana Gornje Tuzle, Mirsadu Fišekoviću a nakon toga i spomen ploču i renovirani most “Zlatnih ljiljana” u naselju “Vrhjala”.

“Prije svega želim čestitati Dan državnosti naše lijepe Bosne i Hercegovine svim građanima koji je vole i čuvaju kao svoju jedinu domovinu. Kao udruženje Zlatnih ljiljana Tuzle danas smo ovdje da eto baš u ove dane kada je Bosna i Hercegovina obnovila svoju državnost i višestoljetni kontinuitet postojanja, još jednom iskažemo svoje poštovanje i zahvalnost svim našim bosanskim gazijama i šehidima koji su dali svoje živote u odbrani Bosne i Hercegovine. Uradili smo nove nišane koji su jednoobrazni u cijeloj Bosni i Hercegovini za jednog od tri zlatna ljiljana Gornje Tuzle a renovirali smo i most koji nosi ime “Most zlatnih ljiljana”, te postavili i spomen ploču kao trajnu opomenu i sjećanje na sve naše bosanske sinove i kćeri koji su svoje živote ugradili u temelje naše domovine Bosne i Hercegovine”- kazao je Edin Haračić – Klej, predsjednik Zlatnih ljiljana Tuzle.

Nakon svih ovih aktivnosti upriličeno je i druženje svih prisutnih u Domu kulture u Gornjoj Tuzli.

Komentari

Komentara