Gornja Tuzla obasjana nurom blagoslovljene noći Lejletul-kadr (FOTO)

Spread the love
Rental Travel

U svim džamijama na području Medžlisa islamske zajednice Tuzla, ali i cijele BiH. poslije teravih-namaza,organizirani su prigodni programi u povodu najodabranije noći Lejletul- kadr.

Reha Centar

FOTO GALERIJA

Naša novinarska ekipa boravila je u Hadži Iskender džamiji u Gornjoj Tuzli, gdje je u prisustvu velikog broja vjernika, posebno mladih, dostojanstveno obilježena ova blagoslovljena noć.

Prigodne vazove održali su i glavni imam Medžlisa IZ Gornja Tuzla Salih ef. Jusić te izaslanik muftije tuzlanskog Sead ef. Seljubac

Sead ef Seljubac
Sead ef Seljubac

Ovu blagoslovljenu noć uljepšale su sa nekoliko ilahija članice ženskog hora Medžlisa islamske zajednice Gornja Tuzla, svi prisutni imali su priliku klanjati zajedničku „nafilu namaz“, a u rano predsehursko vrijeme upriličen je i zikr.

Ovom prilkom jedan od džematlija nagradio je prigodnim poklonom malu sedmogodišnju Aminu Kušljugić, koja kako nam je rekao glavni imam ovog medžlisa posti mjesec ramazan, u kojem prema njegovim riječima nije propustila nijedan namaz pa tako ni teravih namaz.

Salih ef. Jusić
Salih ef. Jusić

Centralna manifestacija za područje MIZ Tuzla povodom 27. noći Ramazana Lejletul-Kadr, održana je večeras nakon teravih-namaza u džamiji Kralj Abdullah. Prisutnim vjernicima obratio se muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović, i glavni imam MIZ Tuzla, hafiz Ahmed ef. Huskanović.

Amina Kušljugić
Amina Kušljugić

Gornja Tuzla je na poseban način u ovoj odabranoj noći bila obasjana nurom Lejletul-kadra.

R.T.

Komentari

Komentara

Posted In: