Stranka za BiH TK uputila otvoreno pismo premijeru Bahriji Umihaniću

Spread the love
Rental Travel

U povodu  nezakonitih smjena nadzornih odbora i direktora u Javnim preduzećima i Ustanovama na nivou Tuzlanskog kantona,

Reha Centar

Upućujemo otvoreno pismo Premijeru Tuzlanskog kantona Bahriji Umihaniću

Poštovani,

„Narodnim buntom“ izabrani Premijeru pozivamo Vas da pod hitno vratite Vladu Tuzlanskog kantona u okvire Ustava i Zakon . Pozivamo Vas da počnete uvažavati zvanične vladine institucije, zakonske procedure, sindikate i građane. Podsjećamo Vas da život nije započeo Vašim dolaskom, ali u isto vrijeme Vas podsjećamo da se vašim dolaskom ništa na bolje nije promijenilo. Nažalost i ono malo dobrog što se počelo dešavati Vi pokušavate zaustaviti.

Javno Vas pitamo Premijeru:

–            Kako objašnjavate da ste za tri mjeseca promijenili 50 Upravnih odbora u školama? Kako ste došli do novih imena? Da li je to bila priprema za Zakon o osnovnom i srednjem obrazovanju kojim ste htjeli zapošljavati bez konkursa?

–          Kako objašnjavate imenovanje pet privremenih Nadzornih odbora JP Međunarodni aerodrom Tuzla čija je jedina zadaća bila da  razriješi Direktora?

–          Kako objašnjavate smjenu najuspješnijeg direktora aerodroma na Balkanu, bez i jednog obrazloženja? Kako objašnjavate imenovanje njegovog nasljednika osumnjičenog za međunarodni šverc oružjem ?

–          Kako objašnjavate smjenu Nadzornog odbora u JP Šume TK-a i odbora za reviziju bez riječi i obrazloženja ili zamjerke na rad?

–          Kako objašnjavate imenovanje bivšeg ministra u Nadzorni odbor Šuma, a kažete da su oni loši bili?

–          Kako to da ste u novi Nadzorni odbor JP Šume  i šumsko gazdinstvo Konjuh imenovali ljude  za koje je  tužilaštvo Tuzlanskog kantona donijelo naredbu o provođenju istrage zbog postojanja osnova sumnje da su  počinili krivično djelo zloupotreba položaja i ovlašćenja?

Klub poslanika Stranke za BiH TK-a obavještava javnost da smo svojim argumentovanim diskusijama natjerali Vladu da povuče Zakon o osnovnom i srednjem obrazovanju  na doradu i omogući zakonite konkurse. Obavještavamo javnost da ćemo svim pravnim sredstvima braniti zakonitost i vladavinu prava u TK koja je ovim postupcima Vlade narušena.

PRESS SLUŽBA STRANKE ZA BIH TK

AKTUELNO.BA

 

Komentari

Komentara