SDP u Tuzlanskom kantonu ponovo na tankom ledu

Spread the love
Rental Travel

Inicijativu za dopunu dnevnog reda pete sjednice Skupštine TK, zakazane za 8. april, sa prijedlogom odluke o smjeni Vlade Tuzlanskog kantona, koju uglavnom čine premijer i ministri iz PDA, pokrenulo je za sada 15 skupštinskih poslanika iz SDA, DF-a, SBiH te dva poslanika SDP-a.

Reha Centar

O samom ishodu teško je govoriti ali je po svemu sudeći na sceni je više nego mudar potez SDA koja od svih poslanika i stranaka koje participiraju u skupštini Tuzlanskog kantona traži, na ovaj način, izjašnjavanje podržavaju li aktuelnu Vladu ili ne.

Razlog više kako saznajemo je taj što SDP svo vrijeme u Tuzlanskom kantonu koalira sa PDA i podržava sve njihove inicijative u Skupštini, a u zvaničnim istupima u medijima negira bilo kakvu povezanost.

-Ovo je prava prilika da SDP konačno skine masku i pokaže odgovornost prema svojim glasačima i kao pobjednička stranka u Tuzlanskom kantonu sa ili bez PDA formira vlast.- kazale je sinoć na jednoj tribini skupštinska poslanica SDA Zumra Begić.Ona je još dodala kako je više od 40 amandmana na Budžet koji su došli od SDA  odbijeno upravo zahvaljujući prećutnoj koaliciji SDP-PDA.

Po svemu sudeći, Skupština koja je zakazana za ponedjeljak ali i sam prijedlog dnevnog reda, inicirali su da se, kako saznajemo tokom vikenda održavaju brojni neslužbeni sastanci u institucijama, stranačkim prostorijama ali i kafanama i restoranima.

Vruć krompir ponovo u rukama SDP-a.

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara