Lukavac uzoran domaćin druženja boraca u povodu obilježavanja 25. godišnjice formiranja Armije R BiH (FOTO)

Spread the love
Rental Travel

Povodom 15.aprila Dana osnivanja Oružanih snaga Armije Republike Bosne i Hercegovine, na Tuzlanskom kantonu se održava niz manifestacija u organizaciji Saveza demobilisanih boraca ovog kantona, a sve s ciljem evociranja uspomena i sjećanja na sve pale borce i šehide Bosne i Hercegovine, te podsjećanje na ulogu i značaj ovog značajnog datuma, kada se i zvanično formirala Armija Republike Bosne i Hercegovine, kao oružana formacija koja je sačuvala i odbranila čast, suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine.

Reha Centar

GALERIJA SLIKA

Ovogodišnji grad domaćin bio je Lukavac, organizator Savez demobilisanih boraca a pokrovitelj Vlada Tuzlanskog kantona i Federalno ministarstvo za pitanja boraca.

Nakon što su brojne delegacije boračkih saveza i udruženja, izvršne i zakonodavne vlasti te građani Lukavca, položili vijence i cvijeće na spomen obilježje palim borcima i šehidima u Lukavcu, isto je učinjeno i u mjesnoj zajednici Poljice, jednoj od mjesnih zajednica iz koje je 54 borca Armije R BiH dalo svoje živote za odbranu BiH.

Delegacije i predstavnici svih općinskih i gradskih organizacija demobilisanih boraca Tuzlanskog kantona, uputili su se u Planinski dom „Poljice“, gdje su održani  prigodni govori i druženje boraca, uz neizostavna sportska natjecanja, u kojima su najviše sportske sreće imali demobilisani borci Tuzle i Banovića dok je treće mjesto osvojila ekipa Milića.

Na ovom skupu prisutnima su se obratili predsjednik Organizacije demobilisanih boraca općine Lukavac Izet Đulić, predsjednik Koordinacije boračkih saveza TK Fahrudin Hasanović, ispred organizacionog odbora predsjednik Saveza demobilisanih boraca TK Niaz Hodžić, ministar MUP-a TK Husein Topčagić,te predsjednik Skupštine Tuizlanskog kantona Senad Alić.

Ovom skupu, nešto kasnije zbog ranije preuzetih obaveza, pridružili su se i Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno oslobodilačkog rata Salko Bukvarević, te premijer Vlade Tuzlanskog kantona Bego Guitić.

Centralna manifestacija obilježavanja 15 aprila Dana Oružanih snaga Armije Republike Bosne i Hercegovine održaće se u subotu 15 aprila u Bosankom kulturnom centru TK u Tuzli sa početkom u 11 sati.

R.T.

Komentari

Komentara