Učenici generacije na prijemu kod glavnog imama

Spread the love
Rental Travel

Mevlduska manifestacija „Stazama Poslanika islama“ nastavljenja je svečanim prijemom upriličenim u utorak, 24. septembra 2024. godine, za učenike generacije tuzlanskih osnovnih škola.

Reha Centar

Glavni tuzlanski imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović se obratio učenicima prigodnim riječima. Hafiz Huskanović im je uputio čestitke na uspjesima i rezultatima koje su psostigli tokom svog osnovnoškolskog obrazovanja. Ističući važnost sticanja znanja, kao prvog imeprativa koji je pomenut u Kur’ani-kerimu.

Čestitke je uputio i njihovim roditeljima i učiteljima na uloženom trudu koji su uložili na putu njihovog sticanja znanja. Ovom prilikom učenicima su uručene novčane nagrade uz želju da zapažene rezultate i uspjehe nižu i ubuduće.

Tokom susreta su učenici podijelili impresije i govorili o školskim iskustvima, kao i o svom učešću u džematskim i mektebskim aktivnostima.

Susretu s učenicima prisustvovali su članovi Izvršnog odbora Medžlisa IZ Tuzla Saudin Dedić, Mumin-ef. Mumić, koordinator manifestacije Esmir-ef. Hasanović i koordinatorica za brak i porodicu Elmedina Osmić Brzović.

aktuelno.ba/ MIZ Tuzla

Komentari

Komentara