Grad Tuzla podržao zapošljavanje 14 mladih osoba iz marginaliziranih grupa stanovništva

Spread the love
Rental Travel

U prostorijama Gradske uprave Tuzla danas su potpisani ugovori sa 14 privrednih subjekata, koji su ispunili uslove Javnog poziva za dodjelu sredstava za podršku zapošljavanju ranjivih kategorija stanovništva u 2024. godini. Ovi subjekti, među kojima su samostalne djelatnosti i privredna društva registrovana na području Tuzle, potpisivanjem ugovora preuzimaju obavezu zapošljavanja 14 mladih i nezaposlenih osoba iz marginaliziranih grupa.

Reha Centar

Za ovaj projekat Grad Tuzla je izdvojio 55.000 KM iz Budžeta, dok će 45.000 KM biti utrošeno na osnovu broja prijavljenih i podržanih subjekata.

Gradonačelnik Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić, naglašavajući važnost ovog projekta, kazao je:”Još jednom Grad Tuzla pokazuje svoju opredijeljenost da bude partner svima u procesu pronalaska zaposlenja. Marginalizirane grupe su nam od izuzetne važnosti i Grad Tuzla dugi niz godina realizuje ovaj projekat. Na ovaj način želimo unaprijediti inkluziju i poboljšati kvalitet života svih građanki i građana. Danas potpisujemo ugovore za 14 nezaposlenih mladih osoba koje će dobiti priliku za svoje prvo zaposlenje, u kompanijama s kojima sklapamo ove ugovore, što smatramo izuzetno bitnim korakom.”

Također, gradonačelnik Lugavić se zahvalio privrednim subjektima koji su prepoznali važnost ovog projekta:”Zahvaljujem se svim privrednim subjektima koji su podržali zapošljavanje ranjivih kategorija, te time doprinijeli poboljšanju njihovog finansijskog stanja i uključivanju u društvo.”

Grad Tuzla već dugi niz godina provodi projekte koji podržavaju inkluziju, čime direktno doprinosi poboljšanju kvaliteta života građana. Ovim projektom Grad Tuzla nastavlja pokazivati svoju posvećenost socijalnoj inkluziji i poboljšanju kvaliteta života svih stanovnika grada.

aktuelno.ba/Grad Tuzla

Komentari

Komentara