Zlato za plesni par Klopić – Lugavić na Državnom prvenstvu u Show Dance-u

Spread the love
Menprom

U nedjelju 15. juna 2014. godine na Palama održano je Državno prvenstvo BiH u modernim plesovima u organizaciji Saveza modernih plesova u BiH i domaćina plesnog studija ”Orion” Pale.
Na takmičenju je nastupilo 20 klubova iz 14 gradova BiH, a plesni podijum Sportske dvorane Peki ugostio je i neke već dokazane plesače koji su aktuelni ili bivši svjetski i evropski prvaci u različitim plesnim stilovima.

Reha Centar

DIJANA_GEGIĆ-_AMRA_TANOVIĆ_Show_Dance_Duo_D2

I ove godine, plesni par Vanesa Klopić – Lejla Lugavić opravdao je očekivanja te po treći put odbranio titulu državnih prvaka, ali ovaj put u starijoj kategoriji juniora.

SARA_KLOPIĆ_(Show_Dance_Solo_D2)

Pored navedenog rezultata na Državnom prvenstvu takmičarke Univerzitetskog plesnog kluba Univerziteta u Tuzli i članice GKUD “Bosna” nastupile su u još nekoliko različitih kategorija i to:

Show Dance Solo D2:

3.mjesto – SARA KLOPIĆ, trener i koreograf Dina Miraščić

 

Show Dance Duo D2:

3.mjesto – DIJANA GEGIĆ/AMRA TANOVIĆ, trener i koreograf Meliha Jahić

 

Show Dance Solo juniori:

3.mjesto – MELISA HADŽIĆ, trener i koreograf Meliha Jahić

4.mjesto – VANESA KLOPIĆ, trener i koreograf Dina Miraščić

 

Show Dance Duo juniori:

1.mjesto – LEJLA LUGAVIĆ/VANESA KLOPIĆ, trener i koreograf Dina Miraščić

3.mjesto – MELISA HADŽIĆ/MAJA BOGDANOVIĆ, trener i koreograf Meliha Jahić
Ovo prvenstvo je ujedno kvalifikacijsko takmičenje za međunarodna prvenstva u organizaciji International Dance Organization (IDO), te su takmičarke Univerzitetskog plesnog kluba osigurale učešće, kao članice reprezentacije BiH, na Svjetskom prvenstvu u septembru mjesecu u Pragu (Češka), kao i na Evropskom prvenstvu u Show Dance-u u Riesi (Njemačka) u novembru mjesecu ove godine.

”Nakon kratke pauze, takmičarke očekuje intenzivna priprema za prvenstva koja slijede. Dat ćemo sve od sebe da se naše takmičarke dosljedno predstave i nadamo se ostvare što bolje rezultate. ” – navode treneri iz Univerzitetskog plesnog kluba Tuzla.

AKTUELNO.BA

Komentari

Komentara