Željka Cvijanović: Glasovi iz “vreća” odlučiti o pobjedniku za srpskog člana Predsjedništva BiH

Spread the love
Menprom

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas da mu je žao zbog rezultata glasanja za člana Predsjedništva BiH te da ne može da vjeruje da su “Srbi tako odlučivali, znajući da Mladenu Ivanićupodršku daju Bošnjaci i međunarodna zajednica“.

Reha Centar

Nakon što su u SNSD-u potvrdili da kandidat Saveza za promjene za člana Predsjedništva BiH iz RS-a Mladen Ivanić, prema njihovim rezultatima, ima 100 glasova više od njihove kandidatkinje Željke Cvijanovć, Dodik je na pres-konferenciji rekao da on još ne vjeruje u Ivanićevu pobjedu, ali da će ako i bude “na njoj biti jedan akcenat podaništva zahtjevima Bošnjaka, te međunarodne zajednice kojaneće oklijevati da ispostavi račune Ivaniću“.

”Na 99,3 prebrojana glasa tačno je da vodi Ivanić za 100 glasova, ali mi vjerujemo da su u ovim glasovima u odsustvu za Željku Cvijanović podrška Hrvata i očekujemo da će biti neizvjesno do kraja”, naveo je Dodik, ali i dodao da kada su sinoć govorili o razlici “nažalost nisu uključili bošnjačke glasove“.

On je, između ostalog, naveo da je sve to “omogućilo da preživi antisrpska politika koja će se ogledati na poziciji Ivanića“.

Dodao je da je njegova pobjeda “izvjesna i osjeća se kao novi – stari predsjednik te da će komotna skupštinska većina omogućiti rad u Narodnoj skupštini“.

S druge strane, sačekat će rezultate za Predstavnički dom parlamenta BiH, ali očekuje isti broj mandata kao i sada, kao i da će u Vijeću ministara BiH imati partnerstvo s HDZ-om.

Dodik je potvrdio da je zvao predsjednika SDS-a Mladena Bosića, ali mu se on nije javio na telefon.

”U ovom svemu najveći politički magarac je ispao SDS, koji je izgubio predsjednika RS-a, izgubili su i parlament RS i BiH, ništa nisu dobili i treba očekivati da će u SDS-u veoma brzo početi raskol, koji već vidim…”, rekao je predsjednik SNSD-a.

Još tvrdi da u SDS-u “očekuje neke frakcije i možda će neka biti prihvatljiva i za koaliciju”.
Ustvrdio je da predizborna kampanja “nikada nije bila prljavija, a da je SNSD vodio dostojanstvenu kampanju“.

Kandidatkinja za članicu Predsjedništva BiH Željka Cvijanović je rekla da je zadovoljna rezultatima, ali da će glasovi iz “vreća” odlučiti o pobjedniku za srpskog člana Predsjedništva BiH, javila je Fena.

Radiosarajevo.ba – aktuelno.ba

Komentari

Komentara