Završena “Ljetna mini liga” u Gornjoj Tuzli, pobjednik ekipa “Sake”

Menprom

Ljetna mini liga u malom fudbalu koja se igrala od 02.07. – 10.08.2014. godine, na sportskom poligonu u Gornjoj Tuzli danas je uspješno završena utakmicama posljednjeg kola.

Reha Centar

Organizatori ove lige, neformalna grupa mladih Gornje Tuzle je definitivno položila ispit, jer organizovati ligu, sudije, sistem takmičenja, lopte, uslove za takmičenje i slično nije mala stvar, posebno uzme li se u obzir da za ovo niti su plaćeni niti su imali neke sponzore.

MINI LIGA

Na ovu temu smo pisali još na samom početku:https://aktuelno.ba//ne-cekaju-na-druge-imaju-svoju-mini-ligu-svoje-sudije-svoj-savez/ 

Najviše sportskog znanja i umijeća nakon jedanaest odigranih kola imala je ekipa “Sake”  koja je po mnogima zasluženo osvojila prvo mjesto.

MINI LIGA

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Nermin Mušanović iz trećeplasirane ekipe Novo naselje, dok je za najboljeg golmana proglašen Edin Hadžimehmedović iz ekipe Mona elektric.

MINI LIGA

Nagrade za najbolje po želji organizatora uručio je Refik Topić, dugogodišnji sportski aktivist Gornje Tuzle koji je i sam bio učesnik ove lige sa ekipom Baština.

MINI LIGA

Prema onome što se moglo čuti danas, zadnjeg dana turnira, kompletna organizatorska ekspedicija se seli na veliki travnjak u neposrednoj blizini, kako bi oživjela FK Mladost koji je pred gašenjem i čije je takmičenje u 2. Kantonalnoj lizi, grupe Jug pod znakom pitanja.

AKTUELNO.BA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA MINI LIGA OLYMPUS DIGITAL CAMERA MINI LIGA MINI LIGA OLYMPUS DIGITAL CAMERA MINI LIGA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Komentari

Komentara