Završen Dječiji sajam u Tuzli: Veliko interesovanje posjetitelja, ispunjen i humanitarni cilj!

Menprom

„Dječij sajam 2015“,  trodnevna revijalno-sajamska manifestacija, koja je održana u SKPC Mejdan, jučer je uspješno i okončana.

Reha Centar

Građani Tuzle i cijele regije su pokazali veliko interesovanje sa sajamsku postavku i sadržaje, a prema procjenama organizatora u tri sajamska dana manifestaciju je posjetilo približno 20.000 ljudi.

Na sajamskoj pozornici je priređeno više od 100 scenskih nastupa, kroz koje je prošlo na stotine učesnika prezentiranog dječijeg stvaralaštva najvećim dijelom iz tuzlanskih obrazovnih ustanova, te animatora koji su priredili obiman program kakav na sličnim manifestacijama u regiji do sada nije viđen.

Djeciji sajam Tuzla Djeciji sajam Tuzla

U edukativnim i interaktivnim radionicama i igraonicama  učestvovalo je  na stotine radoznalih mališana, a roditeljima i drugim posjetiteljima izlagači su ponudili zanimljive prezentacije proizvoda i usluga namijenjenih igri, te zdravom i pravilnom razvoju i rastu djece.

Organizatori posebno ističu jaku humanitarnu i društveno korisnu notu događaja.

-Željeli smo napraviti događaj za svu djecu ovog grada i drago nam je da smo u tome i uspjeli, jer smo ravnopravno u više sadržaja uključili i djecu sa poteškoćama u razvoju. Linos Club Tuzla je organizovao i akciju prikupljanja sredstva za kupovinu elektromotornih kolica za Zaru Sivčević iz Tuzle, a ljudi dobrog srca i volje su ukupno donirali 1838,20 KM – istakla je Sabina Mujezinović, projekt menadžerica Dječijeg sajma.

Djeciji sajam Tuzla

Akcija je realizovana  uz pomoć volontera Lions kluba Tuzla, koji su  animirali posjetitelje Dječijeg sajma da doniraju sredstva, te djece koja pohađaju vrtiće u Tuzli i njihovih  roditelja  čije su  rukotvorine volonteri dijelili svima koji su učestvovali u akciji.

Organizatori  već od danas pripremaju naredni Dječiji sajam 2016,  koji će se održati naredne godine u približno istom terminu, u sigurno većem obimu nego je to bilo u protekla tri dana.

Djeciji sajam Tuzla

Pokrovitelj manifestacije bio je Grad Tuzla, partner kompanija Konzum, a prijatelj CryoSave, vodeća europska i svjetska banka matičnih ćelija.

PR tim manifestacije „Dječiji sajam 2015“

aktuelno.ba

Komentari

Komentara