Zajednički sastanci za podršku stranim investitorima u BiH

Spread the love
Rental Travel

Ministarstvo razvoja i poduzetništva TK aktivno je u AFTERCARE programu za podršku stranim investitorima u BiH, kroz Saradničku mrežu za rad i postinvesticionu podršku stranim investitorima u BiH.

Reha Centar

S ciljem poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja stranih investicija u okviru AFTERCARE programa dogovorena je zajednička posjeta predstavnika Ministarstva razvoja i poduzetništva TK i Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) poduzetnicima sa područja Tuzlanskog kantona.

U srijedu, 18.5.2016. godine ministar razvoja i poduzetništva TK, Nermin Hodžić zajedno sa predstavnicima Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) posjetit će tri preduzeća. U 10,00 sati planiran je sastanak sa predstavnikom preduzeća Boxmark d.o.o Lukavac,  Matejom Bastićem, nakon čega će se u 12,00 sati u preduzeću Elatec d.o.o. Gračanica sastati sa direktorom Muamerom Jarovićem. U 13,00 sati predviđena je posjeta i sastanak sa direktorom  RPC Superfos Balkan d.o.o. Gračanica, Suadom Helićem.

Saradničku mrežu za rad i postinvesticionu podršku stranim investitorima u BiH je Agencija za unaprjeđenje stranih investicija u BiH (FIPA), uz pomoć Međunarodne finansijske korporacije (IFC) u 2013. godini uspostavila kao unaprijeđen Program postinvesticione podrške investitorima kroz kreiranje institucionalne suradnje u BiH, a koja uključuje vlasti na državnom, entitetskom, kantonalnom i općinskom nivou.

Odjeljenje za informisanje

Komentari

Komentara