Za zapošljavanje boračke populacije na TK Vlada će izdvojiti 830.000,00 KM

Menprom

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Program o rasporedu sredstava za dodjelu beskamatnih kreditnih sredstava u svrhu zapošljavanja branilaca i članova njihovih porodica. Program je zasnovan na namjenski izdvojenim i planiranim sredstvima za dodjelu beskamatnih kredita u svrhu zapošljavanja branilaca i članova njihovih porodica putem poslovne banke. Sredstva se obezbjeđuju u Budžetu TK u iznosu 830.000,00 KM.

Reha Centar

Od ukupne svote 600.000,00 KM bit će raspoređeno za dodjelu kredita privrednim društvima odnosno osobama koje obavljaju obrtničku ili sličnu djelatnost, koja će izvršiti zapošljavanje osoba prema odredbama Zakona o dopunskim pravima branitelja i članova njihovih porodica, bez obzira na starosnu dob, koja su prijavljena na evidenciji Službe za zapošljavanje Tuzlanskog kantona.

Za dodjelu kredita nezaposlenim osobama,  bez obzira na starosnu dob, koja su prijavljena na evidenciju Službe zapošljavanje Tuzlanskog kantona bit će raspoređeno 200.000,00 KM dok je 30.000,00 KM planirano na ime provizije poslovnoj Banci za usluge plasmana i realizaciju kreditnih sredstava, praćenja naplate i drugih radnji predviđenih posebnim Ugovorom sa Ministarstvom za boračka pitanja.

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara