Za ekološke projekte javnim preduzećima 220.000 KM

Spread the love
Rental Travel

Ministar prostornog uređenja i zaštite okolice Zvjezdan Karadžin potpisao je danas sa predstavnicima deset javnih preduzeća ugovore za dodjelu sredstava koji se odnose na projekte iz zaštite okolice. Ministarstvo je sufinansiralo projekte za 10 javnih preduzeća u ukupnom iznosu od 220.000 KM.

Reha Centar

Radi se o finansiranju nabavke opreme koja im je prijeko potrebna za njihove projekte, kazao je ovom prilikom ministar Karadžin i naglasio da se to primarno odnosi na odvoz smeća i čišćenje kanalizacione mreže. „Javilo se 15 firmi od kojih je njih 10 zadovoljilo sve kriterije a firme su dobijale po projektu izmedju 19 i 24 hiljade KM.“

Na javnom konkursu učestvovala su javna preduzeća koja imaju sjedište, obavljaju djelatnost i realiziraju projekte na području Tuzlanskog kantona a imala su pravo prijaviti jedan projekat. Maksimalni iznos koji se javnom preduzeću može odobriti za projekat je 50.000 KM.

Riječ je javnim preduzećima: Komus doo Gračanica, Teočak doo Teočak, Komunalac dd Gradačac, Rad doo Lukavac, Sapna doo Sapna, Komunalac dd Kladanj, “9. Septembar” dd Srebrenik, Vodovod i kanalizacija Kalesija doo Kalesija, Komunalac doo Tuzla i Vodovod i kanalizacija doo Živinice.

Ministarstvo dalje nastavlja sa projektima zaštite okoliša, izjavio je ovom prilikom ministar Karadžin napominjući da će do kraja mjeseca biti objavljen javni poziv za privatna preduzeća.Vrijednost ovog projekta je 250 000 KM i obuhvatit će projekte iz domena zaštite okoliša.

Iz resornog ministarstva također najavljuju da će u septembru biti raspisan javni poziv za nevladine organizacije kao i  aktuelizaciju projekta koji rade sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP) koji bi u drugoj polovini avgusta trebao biti realizovan kroz javni poziv za ponovno sufinansiranje povećanja energijske efikasnosti u stambenom sektoru.

aktuelno.ba

 

 

Komentari

Komentara