Vozači oprez: Zbog jakih udara vjetra moguće urušavanje stabala i poledica usljed niskih temperatura

U jugozapadnim i južnim krajevima Bosne i Hercegovine mogući su jaki udari vjetra, a iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) upozorili su i na mogućnost urušavanja stabala i polomljenog granja na kolovoz. Zbog jakih udara vjetra na dionici autocete Zvirovići-Bijača brzina je ograničena na 60 kilometara na sat, a vozačima se savjetuje opreznija vožnja.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica. Posebno se izdvajaju putevi u višim predjelima, kao i mostovi i prilazi tunelima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz.

Zbog radova na sanaciji odrona, na magistralnom putu M-16 Banja Luka–Crna Rijeka u mjestu Dabrac, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Čađavice. Vozačima na svim putnim pravcima savjetuje se da voze maksimalno oprezno uz podsjetnik da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara