“Više su Zmajevi uradili za BiH nego sva politika do danas”

Rental Travel

Proslavljeni bh. glumac veliki je patriota ali i strastveni navijač Zmajeva. Nogomet je, kaže on, danas više od igre. To je sport zbog kojeg su države ulazile u ratove ali se i mirile zbog njega. I u BiH učinio je mnogo na pomiranju naroda, a ukoliko Zmajevi na Mundijalu u Brazilu postignu dobar rezultat, atmosfera u zemlji bit će još povoljnija.

Reha Centar

– Nakon pogibije Hasiba, Vildana i Almira koji su se vraćali sa utakmice iz Litavnije prošle godine, gdje su bodrili našu selekciju, utakmice premijer lige BiH su počele minutom šutnje. Ali, minutom šutnje nije počela samo utakmica u Sarajevu, već i utakmica koja je igrana u Banjaluci i drugim bh. gradovima. To je za mnoge prošlo neopaženo, ali meni taj detalj mnogo govori – rekao je Hadžihafizbegović.

On kaže da tokom Mundijala u Brazilu, gdje će po prvi put nastupiti i nogometna selekcije BiH, očekuje organizirano gledanje utakmica u Banjaluci, Mostaru, Širokom Brijegu, Sarajevu…

Kada sudija uznači početak prve utakmice između Bosne i Hercegovine i Arhentine u Sao Paulu na stadionu Marakana 15. juna tačno u 12 sati po našem vremenu, poteći će i voda sa hair česme u mjestu Vrnograč kod Velike Kladuše, koju je Hadžihafizbegović sagradio u spomen na Hasiba, Vildana i Almira.

– Pozivam sve građana da nam se pridruže tu noć u Vrnograču – poručio je Hadžihafizbegović. Na otvaranje hair česme u Vrnograč dolazak je najavio i trener svih trenera Mirosalv Ćiro Blažević.

(oslobođenje.ba/aktuelno.ba)

Komentari

Komentara