Više od 500 radnika Krivaje-Mobel jutros je blokiralo ulaz i izlaz iz Zavidovića

Spread the love
Menprom

Više od 500 radnika Krivaje-Mobel jutros je blokiralo, na tri lokacije,  ulaz i izlaz iz Zavidovića, tražeći prvenstveno da se pronađe i vrati kamion koji je, bez njihovog odobrenja,  odvezen iz kruga fabrike prije dva dana.

Reha Centar

Muhamed Mahovac, predstavnik radnika, kazao je Feni da će radnici ostati na tim lokacijama do ispunjenja  njihovih zatjeva, koji uz vraćanje kamiona, podrazumijevaju vraćanje imovine državi, uplatu zdravstvenog i penzionog osiguranja te isplatu dvije neisplaćene plaće.

– Stvorile su se kolone, ali mi odobravamo prolaz samo kolima hitne pomoći, bolesnim i nemamo namjeru razići se dok se ne ispune naši zahtjevi.  Bili smo i kod  načelnika policije Zavidovića , ali nam on nije pomogao i zbog toga smo odlučni u našim namjerama – kazao je Mahovac.

Radnici Krivaje-Mobel  jučer su  su blokirali gradske raskrsnice, tražeći tako od nadležnih da zaštite imovinu koja se nalazi u fabrici u kojoj su radili dugi niz godina.

Mahovac je podsjetio da ispred fabrike mjesecima dežuraju radnici koji ne dozvoljavaju ulaz ili izlaz bilo kome u krug, „ali je neko  od ortaka ove firme ušao  u krug fabrike i odvezao nov kamion“

Nezadovoljstvo radnika Krivaje-Mobel traje već duže vrijeme, od kako su ortaci firme prestali uplaćivati zdravstveno osiguranje radnicima te isplaćivati plaće koje su, kaže Mahovac,  uredno zaradili, zbog čega su više puta do sada  blokirali i magistralni put M-17.

(FENA/FOTO:avaz.ba)

Komentari

Komentara