Veliki broj pripadnika Federalne uprave policije (FUP) jutros je u 7 sati počeo pretres i hapšenja na više lokacija u Sarajevu

Spread the love
Rental Travel

Veliki broj pripadnika Federalne uprave policije (FUP) jutros je u 7 sati počeo pretres i hapšenja na više lokacija u Sarajevu.

Reha Centar

Hapšenja se vrše na više lokacija i to u sarajevskom naselju Dobrinja na adresi Trg djece Dobrinje broj 3., potom u ulici Zmaja od Bosne br. 47, odnosno na adresi Agencije za bankarstvo Federacije Bosne i Hercegovine i kod Ekonomskog fakulteta u Sarajevu.

FUP na Dobrinji vrši pretres stana Dragana Miokovića, nekadašnjeg vođe tima istražioca Centra službe bezbjednosti Sarajevo i policijskog inspektora, a koji je bio blizak Socijaldemokratskoj partiji Bosne i Hercegovine (SDP BiH).

Pripadnici FUP-a po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine su uhapsili određeni broj osoba zbog finansijskih malverzacija.

Direktor FUP-a Dragan Lukač u izjavi za Radiosarajevo.ba potvrdio je da je riječ o hapšenju više osoba zbog finansijskih malverzacija.
“Zbog činjenice da je riječ o istražnim radnjama, trenutno ne mogu otkrivati imena uhapšenih. Javnost će zvanično o detaljima biti obaviještena u toku dana”, kazao je kratko Lukač.
Rediosarajevo.ba/aktuelno.ba

Komentari

Komentara

Posted In: