Upriličen prijem za košarkašice Melisu Brčaninović i Naidu Glotić

Spread the love
Menprom

Gradonačelnik Jasmin Imamović, sa saradnicima, upriličio je prijem za Melisu Brčaninović i Naidu Glotić, mlade košarkašice koje su nedavno postigle velike uspjehe u okviru U20 prvenstva Evrope za žene i U18 Evropskog prvenstva Divizije B.

Reha Centar

Kada je riječ o  U20 prvenstvu Evrope za žene, ovo je prvi put u historiji da  ženska ekipa igra u A diviziji i cilj je bio opstanak u toj diviziji, među 16 najboljih ekipa u Evropi.Veliki doprinos ostanku u A diviziji dale su Melisa Brčaninović i Naida Glotić, što govori i činjenica da je Melisa Brčaninović tek druga igračica u historiji ovog prvenstva koja je dala na jednoj utakmici 40 poena (BiH – Švedska) na ženskim prvenstvima U20. Osim toga Melisa Brčaninović je bila drugi strijelac prvenstva U20 A divizije sa 138 poena u 7 utakmica.

U18 reprezentacija BiH je ove godine igrala u B diviziji, a prvenstvo se igralo u Sarajevu. Glavni cilj U18 reprezentacije je bio ulazak u A diviziju. Melisa Brčaninović i Naida Glotić su bile okosnica reprezentacije i dale veliki doprinos ulasku u A diviziju, što je veliki uspjeh za našu državu. Melisa Brčaninović je odigrala fantastično prvenstvo i bila najbolji strijelac  MVP prvenstva U18, a osim toga izabrana je u najbolju petorku prvenstva.

Gradonačelnik Jasmin Imamović čestitao je mladim košarkašicama na velikim uspjesima i u ime građana Tuzle i u svoje ime uručio im poklone. Gradonačelnik je mladim reprezentativkama savjetovao da ne napuštaju sport i da unatoč svim životnim preokretima i preprekama istraju u igri kao vrhunski sportisti koje odlikuju sportska inteligencija i snaga duha. Naglasio je također da je jako važno igrati pošteno i dostojanstveno, znati podjednako podnijeti i pobjedu i poraz, te prije svega biti dobar čovjek.

Melisa Brčaninović i Naida Glotić su zahvalile gradonačelniku na podršci i izrazile svoju opredijeljenost za napredovanje u sportu, kako bi i u budućnosti, zajedno sa svojim suigračicama i trenerima, donijeli još bolje rezultate u naš grad i u državu Bosnu i Hercegovinu.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara