Upriličen iftar za članove Saveza RVI Tuzlanskog kantona FOTO

Spread the love
Menprom

Nakon što su održali redovnu sjednicu Predsjedništva na kojoj su razmatrani materijali i zapisnici sa ranije održane Skupštine Saveza RVI Federacije BiH, te usvojeni izvještaji o realizaciji zacrtanih ciljeva i zadataka za maj mjesec tekuće godine, Savez ratnih vojnih invalida Tuzlanskog kantona je zajedno sa Humanitarnom organizacijom „Merhamet“, upriličio tradicionalni iftar za svoje članstvo.

Reha Centar

Ovom iftaru bilo je prisutno oko 200 ratnih vojnih invalida iz svih općina i gradova kantona, delegacije iz pet organizacija Podrinja, te Brčkog.

Prisutni su još bili i direktor Merhameta za BiH Hajrudin Šahić, direktorica Regionalnog odbora „Merhameta“ Tuzla Mensura Hasanović, u ime Vlade Tuzlanskog kantona ministar finansija Jakub Suljkanović, direktor JU Služba za zapošljavanje TK Senad Muhamedbegović, direktor Centra za maloljetničku delikvenciju Denis Husić i brojni drugi gosti.

Pored stotinu iftara koji se svakodnevno spremaju korisnicima Narodne kuhinje “Imaret” u Tuzli, u mjesecu ramazanu, i preko 2500 obroka za socijalno ugrožene građane, Regionalni odbor ”Merhameta” u Tuzli i Narodna kuhinja “Imaret” i ove godine su po deseti put za redom upriličili iftar za ratne vojne invalide Tuzlanskog kantona.

„Svako veče imamo iftare za naše prijatelje, sinoć smo bili u Beogradu na Kalemegdanu, iftar na otvorenom za oko 2 000 Bošnjaka, večeras smo u Tuzli a za par dana u Zemunu na temeljima porušene džamije. Makedonija, Slovenija i Hrvatska još su stanice na kojima ćemo upriličiti iftare za naše prijatelje i gdje god dođemo osjećamo se prijatno“- izjavio je kratko predsjednik Merhameta BiH Hajrudin Šahić.

Prisutnima se kratko obratio i predsjednik Saveza RVI TK Fahrudin Hasanović koji je istakao da su iftari prilika da se svi ratni vojni invalidi regije okupe na jednom mjestu i u ovom svetom mjesecu bar na trenutak opuste i druže.

” Možda smo mi invalidi mogli sebi priuštiti da iftarimo i u nekom malo luksuznijem mjestu ali nismo, ne želimo to, želimo biti baš ovdje gdje po ovaj jedan obrok, iftar dolaze na stotine onih kojima je baš taj obrok potreban, želimo biti sa svojim narodom sa svojim Merhametom koji je, to nikako nesmijemo zaboraviti pomagao više od 100 godina naše Bošnjake, naše borce Armije BiH, eto zato smo tu gdje jesmo.

“Ramazan je sveti mjesec pa je to prava prilika da od sebe što imamo udijelimo drugima pa smo za svih 19 članica Saveza, zajedno sa Merhametom, obezbijedili  200 paketa, skromnih ramazanskih hedija, jer iz Merhameta se ne ide praznih ruku” istakao je Hasanović u svom obraćanju prisutnim.

R.T.- aktuelno.ba

Komentari

Komentara

Posted In: