Upoznajte kandidate SBB-a Tuzla i njihova obećanja

Menprom

Povodom početka izborne kampanje SBB BiH Gradski odbor Tuzla, poziva sve svoje članove, simpatizere, sugrađane i sugrađanke na otvorenu saradnju, podsjećajući ih na njihovo pravo da od političkih subjekata i kandidata zahtjevaju da u kampanji zastupaju interese svih naroda u Bosni i Hercegovini, te da vode dostojanstvenu kampanju koja će biti odraz njihove težnje da zaštite prava naših građana i borbe za poboljšanje uslova življenja svih.

Reha Centar

SBB BiH Tuzla želi istaći da će ispuniti sva očekivanja glasača i u narednom periodu težište svog djelovanja usmjeriti na:

  • MAKROEKONOMSKI NAPREDAK našeg kantona, kroz razvoj privrede, povećanje razine zaposlenosti, osiguranje stabilnosti cijena te razvoj regionalne i inostrane trgovinske saradnje uz podršku malim i srednjim preduzećima. U duhu takve podrške apsolutni nam je prioritet razbijanje putne izolacije Tuzle i Tuzlanskog kantona u cjelini te isticanje prednosti i potencijala okruženja u kojem živimo.
  • U oblasti ENERGETIKE, naš stručni kadar spremno će ponuditi rješenja za pravednu energetsku tranziciju kantona po uzoru na evropsko okruženje, vodeći se pri tome očuvanjem radnih mjesta i stvaranjem
  • Posebno zalaganje usmjerićemo za RAZVOJ INFRASTRUKTURE u oblasti telekomunikacija, energetike, i saobraćaja kao primarnog uslova ekonomskog napredka u cjelosti. Brze ceste koje će Tuzlu spojiti sa koridorom VC, granicama na Savi i Drini, te Sarajevom nulti su prioritet programa SBB-a.
  • Cilj nam je u saradnji sa našim građanima biti prava adresa za iniciranje poboljšanja SOCIJALNE I ZDRAVSTVENE POLITIKE, te unapredenje životnog standarda penzionera kao posebno ugroženog dijela stanovništva.
  • Sa sigurnošću tvrdimo da svojim stručnim, kontinuiranim zalaganjem možemo ubrzati PROCES TOPLIFIKACIJE Tuzle i okoline. Pravo na priključivanje u sistem daljinskog zagrijavanja mora biti zagarantovano i omogućeno svakom domaćinstvu. Nećemo posustati u nastojanju da omogućimo ostvarenje tog prava za sve građane, kao i prava na čist zrak po uzoru na slične primjere iz Rješenja postoje, primjenimo ih i spasimo građane od štete koje im godinama nanosi prekomjerno aerozagađenje. Želimo našim glasačima poručiti da je SBB BiH bio i ostaće njihov najjači saveznik u borbi za ekonomski snažnu i nedjeljivu BiH, sigurnu članicu Evropske unije i NATO saveza, državu jednakih šansi za

“Izađite na izbore i glasajte za uspješnu, nepobjedivu i pametnu Bosnu i Hercegovinu.” 

 

 

 

 

 

Komentari

Komentara