Unaprjeđenje saradnje između TK i BPK Goražde

Spread the love
Rental Travel

Ministri razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona Nermin Hodžić i  poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Abdulah Zukić primili su danas delegaciju Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Reha Centar

U fokusu razgovora bilo je unaprjeđenje saradnje između sajma „Dani jabuke“ i sajmova na području TK kao i planiranje susreta privrednika BPK sa privrednicima TK.

„Ono što posebno treba istaknuti kada je u pitanju današnji sastanak je unaprjeđenje sajamskih aktivnosti. Sajmovi su uvijek prilika za prezentaciju pozitivnih vrijednosti, unaprjeđenja svega onoga što naši privrednici ostvare u toku svog poslovanja a također i proširenja poslovnih susreta i kontakata“, kazao je ovom prilikom ministar Hodžić te pohvalio spremnost za saradnju organizatora sajamskih aktivnosti na području TK.

Ministar privrede BPK Goražde Meho Mašala kazao je da je pored  podizanje nivoa saradnje sajmova intencija i da uspostave i prošire saradnju na nivou obrtničkih i privrednih komora.

Potvrdio je to i predsjednik Obrtničke komore TK Željko Babić  ističući „da je cilj da što više obrtnika odvedemo na sajam u Goražde a isto tako da veliki broj obrtnika sa područja BPK dođe na sajmove koji mi organizujemo ovdje.“

Predsjednik organizacionog odbora Sajma „Dani jabuke“ Mirsad Hubanić iskoristio je priliku da se kao organizator sajma zahvali vladinom sektoru iz TK i BPK Goražde. „Po prvi put vidimo ministre koji podržavaju priču o saradnji između sajmova kao i ukupnu privrednu saradnju. To će rezultirati čvršćom saradnjom u oblasti privrede, pogotovo poljoprivrede i prehrambene industrije jer ćemo po prvi put imati podršku vladinog sektora“, rekao je Hubanić ovom prilikom.

Sastanku, čiji je cilj bilo uspostavljanje boljih odnosa između obrtnika i veća privredna razmjena izmedju dva kantona, prisustvovali su i predsjednik Privredne komore Goražde Dževad Terović, predsjednik Privredene komore TK Nedret Kikanović, direktor Sajma „GRAPOS EXPO“ Nedžad Nuhanović i direktor Sajma „LIST“ Lukavac Izet Nuhanović.

odjeljenje za informisanje

 

Komentari

Komentara