Ulična akcija Revolta u povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine

Rental Travel

Omladinski pokret Revolt iz Tuzle i Komisija za mlade SABNOR-a TK obilježili su 25. novembar – Dan državnosti Bosne i Hercegovine uličnom akcijom na Trgu kod Ismeta i Meše, te tom prilikom istakli poruke univerzalne vrijednosti i važnosti za Bosnu i Hercegovinu, te njene građane i građanke.

Reha Centar

ULIČNA AKCIJA REVOLT

ULIČNA AKCIJA REVOLT

„Smrt fašizmu – sloboda narodu“, „Bosna i Hercegovina – ni srpska, ni hrvatska, ni muslimanska“ i „25.11.1943. – ZAVNOBiH“ su poruke koje u posljednje vrijeme sve više bivaju zanemarene od strane onih koji obilježavaju ovaj datum, stavljajući u prvi plan neke druge poruke od parcijalnog interesa i time umanjujući značaj prvog zasjedanja ZAVNOBiH-a i antifašističke borbe svih njenih naroda u utemeljenju njene državnosti. Samo povratak ovim porukama i idejama od zajedničkog interesa za sve građane i građanke Bosne i Hercegovine rezultirat će obilježavanjem ovog datuma na području cijele države.

ULIČNA AKCIJA REVOLT

Pored isticanja ovih poruka, mladi aktivisti i aktivistice su uz čaj i kolače razgovarali sa građanima i građankama Tuzle o historijskom značaju ovog datuma za Bosnu i Hercegovinu.

 

Omladinski pokret Revolt

Komisija za mlade SABNOR-a TK

Komentari

Komentara