Ukidanje profesionalizacije i plata poslanicima na svim nivoima vlasti u BiH

Spread the love
Menprom

Nemoralna prva odluka Skupštine Tuzlanskog kantona o povećanju plata poslanicima pokazuje svu brutalnost izabranih zvaničnika u borbi za lične interese, a sa druge strane dokazuje potpunu bezosjećajnost vlasti prema građanima i obespravljenim radnicima koji se i na ulici bore za minimum egzistencije svojih porodica, istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

Reha Centar

Apsolutna nemoralnost izabranih zvaničnika koji su programirani samo na lično-profitersko djelovanje obavezuje sve medije, nevladine organizacije i opozicione stranke da se pokrene odlučna kampanja u cilju ukidanja profesionalizacije poslanika na svim nivoima vlasti.

Potpuno je neosnovano opterećavanje državnih budžeta davanjem nezaslužene plate u iznosima od više hiljada maraka za oko 500 poslanika samo u Federaciji BiH, što mjesečno iznosi preko dva miliona maraka, a posebno jer se država nalazi u teškoj ekonomskoj krizi.

Potrebno je natjerati prekobrojne narcisoidne izabrane zvaničnike na svim nivoima zakonodavne vlasti da sami sebi zarade platu, jer je to jedini način da se natjeraju na djelovanje u cilju obezbjeđenja uslova za normalan život svim građanima, upozorio je predsjednik BOSS-a Ajanović.

 

24.2.2015.                                                                                   Muamer Dedić, Press BOSS-a

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara