U toku prvi dan Kongresa fizikalne i rehabilitacijske medicine BiH

Spread the love
Rental Travel

Svečanom ceremonijom, u Hotelu Mellain u Tuzli, sinoć je otvoren 7. Kongres fizikalne i rehabilitacijske medicine Bosne i Hercegovine sa međunarodnim učešćem. Prisutne goste je pozdravio prof. dr. Mirsad Muftić, predsjednik Udruženja fizijatara Federacije Bosne i Hercegovine i predsjednik organizacionog odbora kongresa koji je najavio da će na kongresu biti predstavljeno 27 plenarnih predavanja, 25 usmenih prezentacija i 48 poster prezentacija. Prema njegovim riječima, prisustvo na kongresu je prijavilo 185 ljekara iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Italije, Francuske i SAD-a.

Reha Centar

Prof. dr. Muftić je istakao da je cilj organizatora jačanje regionalne saradnje između Udruženja, te njihovo zajedničko učešće na Evropskom Kongresu za fizikalnu medicinu i rehablitaciju koji je planiran za 2020 godinu.
Pored prof. dr. Muftića, na svečanoj ceremoniji otvaranja kongresa govorili su: predsjednik Upravnog odbora Udruženja fizijatara Republike Srpske doc. dr. Tatjana Nožica Radulović, predsjednik Udruženja fizijatara Republike Srbije prof.dr. Milica Lazović i pomoćnik direktora za medicinske poslove UKC Tuzla prof. dr. Fahrija Skokić, a kongres zvanično otvorenim proglasio je ministar zdravstva u Vladi TK, dr. Bahrudin Hadžiefendić.

Tokom prvog dana kongresa predstavljene su teme iz oblasti Pedijatrijske rehabilitacije. Održane su četiri sesije, na kojima je održano deset plenarnih predavanja, osam usmenih prezentacija i tri sponzorska predavanja.
7. Kongres fizikalne i rehabilitacijske medicine održava se u prelijepom ambijentu Hotela Mellain u sklopu kojeg se nalazi i Lječilište Aqua Bristol, među tuzlacima poznato kao Tuzlanska Slana Banja, koje je sačuvalo vijekovima staru tradiciju liječenja slanom vodom.

aktuelno.ba / UKC Tuzla

Komentari

Komentara