U povodu 2. oktobra Dana oslobođenja Tuzle održano “Otvoreno prvenstvo u gađanju glinenih golubova”

Spread the love
Rental Travel

U okviru obilježavanja 2. oktobra Dana oslobođenja Tuzle, Lovačko društvo Tuzla je, na lokalitetu Stara Majevica, proteklog vikenda, organizovalo takmičenje “Otvoreno prvenstvo grada Tuzle u gađanju glinenih golubova”. Svečanom početku takmičenja i ovog puta prisustvovao je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović i tom prilikom prvenstvo proglasio otvorenim.

Reha Centar

“Kada se radi o ovom značajnom datumu mi smo uporni u nastavku obilježavanja, i bilo bi dobro da svi gradovi i općine u BiH obilježavaju ove datume. Vidite koliko su se i gosti iz drugih gradova i općina u BiH obradovali, da su organizatori iz Tuzle uspjeli okupiti učesnike iz Gračanice, Gradačca, Srebrenika, Banja Luke, Brčkog, Vukosavlja, Bijeljine, Janje, Bosanskog Broda, Orašja i Domaljevca, koji su se odazvali na njihov poziv. Sav normalan svijet voli obilježiti anfifašističku pobjedu, kao što se to radi i u Velikoj Britaniji, Americi i Francuskoj, baš kao što to rade države pobjednice Drugog svjetskog rata”, izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Pored osnovne djelatnosti uzgoja i zaštite divljači, članovi LD Tuzla posvećuju značajnu pažnju na unapređenju lovstva, ekologije, zaštiti prirode i okoliša, te boljoj turističkoj ponudi grada Tuzla, kao i druženju lovaca i ljubitelja prirode.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara