U Bukureštu regionalna konferencija o okončanju nasilja nad ženama

Spread the love
Rental Travel

Delegacija Parlamentarne skupštine BiH učestvovaće od 12. do 14. juna u Bukureštu na Regionalnoj konferenciji za Srednju i Istočnu Evropu o upotrebi zakona za okončanje nasilja nad ženama i djevojčicama.

Reha Centar

Iz Parlamentarne skupštine BiH saopšteno je da na skup u Bukurešt putuju predsjedavajući Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti polova Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mirsad Isaković, član Komisije Maja Gasl Vražalica i poslanik u Domu naroda Zdenka Džambas.

“Cilj ovog skupa je da parlamentarci, zvaničnici i predstavnici nevladinih organizacija rade zajedno na usvajanju i efikasnom provođenju zakona za borbu protiv nasilja nad ženama u kojima se prioritet daje bezbjednosti žrtava i odgovornosti prestupnika”, navedeno je u saopštenju.

Regionalna konferencija, koju organizuju Interparlamentarna unija i Predstavnički dom Parlamenta Rumunije, zajedno sa organizacijom “Globalna prava žena”, biće održana kroz panele na kojima će se govoriti o suštini nasilja u porodici i seksulanom nasilju.

Na konferenciji će biti riječi i o međunarodnim i regionalnim okvirima za okončanje nasilja nad ženama i djevojčicama, te o koordinaciji osnovnih usluga za žrtve i odgovornosti prestupnika.

BHRT / aktuelno.ba

Komentari

Komentara