Tuzla: Promocija knjige Fikreta Hodžića “I ja sam iz Srebrenice” (foto)

Spread the love
Rental Travel

Večeras u 18,oo sati u prepunoj sali BKC-a Tuzla održana je promocija knjige Fikreta Hodžića, novinara i voditelja Hayat TV-a, koji je preživio strahote Srebrenice sa majkom i mlađim bratom.

Reha Centar

Promocija knjige, prvobitno je bila planirana da bude održana u “Plavoj sali”, ali zbog velikog interesovanja građana, organizatori su se ipak odlučili za “Veliku salu” BKC-a.

Knjiga je pisana neke dvije godine, gdje je Fikret objasnio sve strahote kroz koje je prolazio tokom agresije na našu zemlju i vremenu kada je izgubio oca Ibrahima.

Fikret Hodzic

Nikad nisam bio zao čovjek. Zbog toga ne mogu biti zao ni prema onima koji su meni učinili zlo. Unatoč svim problemima, uspio sam da se izborim sa životom i da im se osvetim na najgori mogući način, a to je riječima, a ne djelima, kao što su to učinili oni, poručio je Fikret.

Najveću zahvalnost za to što sam postao dobar čovjek dugujem svojoj majci koja se grčevito borila dok je s dvoje djece prolazila težak put od napuštanja doma, izlaska iz Srebrenice, pa sve do našeg odgoja i obrazovanja.

DSC_0167

(aktuelno.ba/Foto – Faruk Imamović)

GALERIJA SLIKA

Komentari

Komentara