Toplifikacija stambenih objekata u MZ Kreka

Spread the love
Rental Travel

Povodom danas održane svečanosti priključenja objekata kolektivnog stanovanja u Mjesnoj zajednici Kreka u Tuzli, na sistem daljinskog grijanja, gradonačelnik Jasmin Imamović naglasio da je jedan od najvažnijih podataka priključenje 21 stambenog objekta sa ukupnim brojem od 330 stanova.

Reha Centar

Ukupna vrijednost investicije-radova iznosila je 1.362.001,91 KM, a sredstva su obezbjeđena iz Budžeta Grada Tuzla, Budžeta TK – Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoline, te kroz Program prijateljskog okruženja za izgradnju Bloka 7 u TE Tuzla. Dio sredstava obezbijedilo je JKP “Centralno grijanje” dd Tuzla.

Projekat toplifikacije naselja Miladije u MZ Kreka u Tuzli obuhvaćao je mašinske i građevinske radove na izgradnji vrelovodne mreže, te radove građevinske, elektro i mašinske radove na ugradnji toplinskih podstanica.

Nakon što je prethodno izvršena promjena upravljačke strukture u Općini Tuzla i JP Centralno grijanje, u periodu kada na mjesto Općinskog načelnika dolazi današnji gradonačelnik Jasmin Imamović, putem Suda, na tužbu Općine poništena je privatizacija ovog preduzeća, te građanima vraćeno blizu 70km vrelovodne mreže i upravna zgrada ovog preduzeća.

JASMIN

Ranijom finansijskom konsolidacijom preduzeća vraćen je zatečeni dug u iznosu od 13.5 miliona KM, a JP Centralno grijanje je steklo status jedne od najuspješnijih firmi u gradu Tuzla, i jednog od najstabilnijih preduzeća koje se bavi isporukom toplotne energije u BiH.

Pored toga, što je od privatizacije spašeno preko 70km, izgrađeno je dodatnih 70km vrelovodne mreže.

ZGRADE

Plan toplifikacije privatnih objekata za period 2001. – 2011. godine ostvaren je još u 2010. godini, te je usvojen i plan toplifikacije za nove 32 zone, uglavnom individualnih objekata.

U planu je tokom 2015. godine realizirati toplifikaciju nove 32 zone,  individualne stambene objekate u Šićkom brodu i nešto manji broj njih u naseljima Kula, Tušanj i Batva.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara