Takmičenje srednjoškolaca u poduzetništvu „Munja Business Challenge”

Spread the love
Rental Travel

Munja Inkubator društvenih inovacija Sarajevo u saradnji sa Ministarstvom razvoja i poduzetništva Tuzlanskog Kantona i nizom partnera organizuju polufinalno takmičenje srednjoškolaca u poduzetništvu pod nazivom „MUNJA Business Challenge” – Poslovni izazov. Takmičenje će se održati u Tuzli (Bosanski kulturni centar – BKC) u petak 07.04.2017. godine sa početkom u 9.30 h.

Reha Centar

U okviru navedenog takmičenja, učenici razvijaju svijest o biznisu i poduzetništvu, kao i vještine rješavanja problema, timskog rada, analitičkog razmišljanja, prezentacijske vještine, te unaprjeđuju vlastito samopouzdanje. Na takmičenju se očekuje učešće preko 40 srednjoškolaca sa područja Tuzlanskog kantona i bijeljinske regije. U okviru takmičenja učenici rješavaju izazov tj. poslovni zadatak koji dobivaju od stručnjaka i managera. Najbolji timovi učenika uz pomoć mentora osmišljavaju rješenje zadanog poslovnog problema i prezentuju ga stručnom žiriju i ostalim učesnicima.

Za najbolje učenike osigurane su vrijedne nagrade, odlazak na Državno takmičenje u Sarajevo (18.-19.04.), kao i na Takmičenje Zapadnog Balkana u Beograd krajem aprila gdje su pokriveni svi troškovi učešća. Značajno je napomenuti da se takmičenje bazira na metodologiji Junior Achievement koja se uspješno provodi u preko 100 zemalja i do sada je blizu 400 učenika iz 87 bh. škola prošlo kroz navedeno takmičenje.

U 2017. godini planirano je održavanje 5 regionalnih polufinala: Sarajevo, Banja Luka, Tuzla, Mostar i Goražde, te državno takmičenje u Sarajevu sa kojeg pobjednici predstavljaju BiH u Beogradu na Poslovnom izazovu Zapadnog Balkana.

Program takmičenja srednjoškolaca u poduzetništvu „MUNJA Business Challenge”

aktuelno.ba

Komentari

Komentara