Svi trebaju pomoći vlasnicima izgorjelih objekata na pijaci u Gradačcu

Menprom

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona predvođena premijerom Begom Gutićem  jučer je posjetila gradačačku pijacu „Arizona“ koja je prije nekoliko dana izgorjela u požaru. Kako je ranije istakao direktor tržnice Senad Ibrahimović „izgorjelo je preko 450 prodajnih objekata“ i dodao da se požar, koji je izbio na jednom od prodajnih objekata, veoma brzo proširio i zahvatio veći dio tržnice.

Reha Centar

Premijer Gradacac pijaca 02 12 01 2015

„Ljudi su za sat vremena izgubili nešto što su gradili godinama, nešto čime su hranili svoje porodice. Šteta je ogromna“, rekao je premijer Gutić i uputio apel svim općinama ali i entitetskim vlastima da zajedno pronađu način da se pomogne vlasnicima izgorjelih radnji, „Mi ćemo svakako uraditi što je u našoj nadležnosti, ali očekujem da se uključe i ostali“.

Kako premijer dalje navodi, očekuje se da najviše uradi općina Gradačac, koja je formirala preduzeće za upravljanje tom pijacom. „Oni su na godišnjem nivou, od tih ljudi, naplaćivali oko 400.000 KM za zakup. Zbog toga, općina je već pokazala dobru volju i ukoliko se objekti obnove, ona će im tokom cijele godine dati objekte besplatno na korištenje“ rekao je premijer Gutić.

aktuelno.ba

 

 

 

Komentari

Komentara