Sve spremno za veliki događaj male raje!

Rental Travel

Pripreme za „Dječiji sajam 2015“, veliku revijalno-sajamsku manifestaciju koja će se u periodu od 8. do 10. maja 2015. godine održati u SKPC Mejdan, uspješno su okončane – istaknuto je na današnjoj press konferenciji koju su u sajamskom prostoru, koji se priprema za sutrašnje otvaranje, priredili organizatori sajma.

Reha Centar

Organizatori, Tuzlanski sajam i Lions Club Tuzla, uz pomoć brojnih obrazovno-odgojnih institucija iz Tuzle, za 20.000 očekivanih posjetitelja su priredili događaj kakav do sada u ovom dijelu BiH građani nisu imali priliku vidjeti.

U tri sajamska dana, pored sajamske ponude, mališani će imati priliku uživati u skoro 100 scenskih nastupa i 35 radionica i igraonica.

-Proteklih mjeseci vrijedno smo radili, da bi djeci i drugim posjetiteljima priredili tri dana veselja, radosti i učenja. Uz angažman svih iz Organizacionog odbora napravili smo događaj u okvirima, koje je na startu bilo teško i zamisliti. Nemoguće je navesti sve ono što pripremamo, ali bi istakla obilježavanja Dana Evrope, “Igre bez granica i predrasuda“ i izložbu više od 300 likovnih radova na temu „Tuzla u Evropi, Evropa u Tuzli“ –  istakla je Sabina Mujezinović, projekt menadžerica „Dječijeg sajma“.

U brojnim programskim sadržajima veliku pažnju privlače i obilježavanja dvije značajne obljetnice. Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla proslavit će 45. godina postojanja, a jubilej od 69. godina od osnivanja prigodnim programom će obilježiti i JU „Naše dijete“ Tuzla.

 

-Obzirom da smo od samog početka uključeni u realizaciju ovog sajma, našli smo za shodno i da našu godišnju priredbu, kojom obilježavamo jubilej ustanove smjestimo u sajamski program. Na toj priredbi, koja je na programu u petak u 17.30 sati, učestvovati će više od 500 djece z svih naših obdaništa. U okviru drugih sajamskih aktivnosti nastupit ćemo na otvaranju i zatvaranju sajma, te realizovati dvije radionice – rekla je Alma Halilović, direktorica JU „Naše dijete“ Tuzla.

Za veliki broj posjetitelja, posebno onih najmlađih, pripremaju se i izlagači i partneri „Dječijeg sajma 2015“. Većina učesnika u sajamskoj postavci sa svojim proizvodima i uslugama namijenjenim igri, te zdravom i pravilnom razvoju i rastu djece, najavila je brojne sajamske popuste, te edukativne i nagradne igre.

-CryoSave je prijatelj Sajma, tako ćemo  se i predstaviti posjetiocima. Provest ćemo akciju “Prevencija je zdravlje”, u okviru koje ćemo omogućiti besplatne preglede za djecu i savjetovanje u saradnji sa udruženjem studenata “Medicus”, te omogućiti popuste na sve usluge koje nudimo. Također, na sajmu ćemo uraditi i predpromociju trećeg izdanja Priručnika za trudnice, koje ćemo djeliti  prisutnim trudnicama, a za mališane ćemo pripremiti zabavu i ples na sajamskoj pozornici. CryoSave je već šest godin, koliko djeluje u BiH, kroz brojne društveno odgovorne projekte dokazao da je prijatelj trudnica, djece i porodica – napomenula je danas Azra Habibija, menadžerica za izvršne poslove, marketing i medije CryoSave-a.

Kompletan program i satnicu događaja, sa brojnim radionicama, igraonicama, maštaonicama  i drugim zanimljivim sadržajima  zainteresovani mogu vidjeti na web stranici sajma: www.tuzlanskisajam.ba

Dječiji sajam će svoja vrata otvoriti u 10 sati, kada je zakazana i ceremonija svečanog otvaranja. Sajam će u petak i subotu biti otvoren do 20, a u nedjelju do 16.30 sati. Ulaz za sve posjetitelje je slobodan.

Pokrovitelj manifestacije je Grad Tuzla, partner je kompanija Konzum, a prijatelj CryoSave, vodeća europska i svjetska banka matičnih ćelija. Programski sadržaji će se realizovati uz saglasnost Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona.

PR tim manifestacije „Dječiji sajam 2015“

aktuelno.ba

Komentari

Komentara