Strukovni sindikat doktora medicine i stomatologije TK nagradio penzionere i dugogodišnje profesionalce

Rental Travel

U redovne aktivnosti Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije Tuzlanskog kantona (SSDMISTK) ubraja se i godišnje druženje sa kolegama koji su napunili 35 godina radnog staža ili u kalendarskoj godini penzionerskim statusom zamjenili svakodnevne radne obaveze. Ove godine je Sindikat 11 doktora, sada penzionera, nagradio za njihov predan rad u struci, za sve što su pružili ljekarskoj zajednici i pacijentima, uopšte.

Reha Centar

DOKTORI U PENZIJI DOKTORI U PENZIJI

„Ovo je simboličan način da se onima koji su svoj životni i radni vijek posvetili zdravlju drugih kaže „Hvala za sve što ste učinili!“. Ujedno je i četvero ljekara u ovoj godini obilježilo 35 godina aktivnog rada u struci što je povod, i u skladu sa našim dokumentima, da se i njima izrazi zahvalnost njihovoj posvećenosti struci.

Do kraja godine će Sindikat izvršiti i podjelu paketića djeci svojih članova što je jedna od standardnih sindikalnih aktivnosti, a težnja da se poboljša status ljekara nije uslovljena vremenom i ostaje trajna obaveza ovog strukovnog udruženja, navela je doc. dr. Nermina Kravić, predsjednica Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije Tuzlanskog kantona.

DOKTORI U PENZIJI DOKTORI U PENZIJI

U ime nagrađenih, prigodne riječi uputio je penzionisani ljekar primarijus Kasim Brigić koji je iskazao neophodnost ljekara da se udruženi , sindikalno, bore za bolji položaj struke u zdravstvenom sistemu, jer se glas pojedinca slabije čuje.

„Ljekari su nerijetko mazohistički opredjeljeni časnom poslu koji obavljaju mimo svih normi i standarda, a u ime humanizma“, konstatovao je primarijus Brigić.

DOKTORI U PENZIJI

Na skupu je, u ime Saveza strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije Federacije Bosne i Hercegovine nagrađena prof. dr. sc. Nedima Kapidžić-Bašić, primarijus, jer je nedavno proglašena počasnim predsjednikom sindikata na nivou entiteta.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara