Stranka za Bosnu i Hercegovinu poziva na probosanskohercegovačko jedinstvo

Spread the love
Menprom

Ovih dana svjedoci smo vrlo agresivnog djelovanja antibosanskih snaga, političkih stranaka i pojedinaca iz Bosne i Hercegovine, ali i iz susjedne države. Ponovo se negira genocid nad Bošnjacima Srebrenice, ponovo se entitet RS naziva državom, a Država Bosna i Hercegovina dovodi u pitanje. Činjenice o agresiji na Republiku Bosnu i Hercegovinu i genocidu nad Bošnjacima tvrđe su od čelika i ne može ih promijeniti ili uništiti bilo kakva politička odluka. Ovakvim potezima antibosanske snage pokazuju da se ne odriču velikodržavnih koncepata, te da žele zaustaviti bilo kakav napredak Bosne i Hercegovine. Držanjem stalnih tenzija žele, između ostaloga, zaustaviti investicije, a Bosnu i Hercegovinu predstaviti kao nemoguću državu.

Reha Centar

Stranka za Bosnu i Hercegovinu poziva na probosanskohercegovačko jedinstvo. Borimo se za jačanje Države Bosne i Hercegovine, za demokratiju, građansko društvo i državu s vladavinom zakona, za ljudska prava i slobode. Umjesto ratnohuškačke retorike, pozivamo da se zaustavi odlazak mladih iz Države, tako što ćemo poticati dinamičan ekonomski rast, razvoj i investicije, efikasno koristiti prirodne i ekonomske potencijale, pospješiti izgradnju infrastrukture, državnu imovinu staviti u funkciju razvoja, raditi na ujednačenom regionalnom i ruralnom razvoju, obezbjediti obrazovanje i zdravstvo za sve, graditi državu socijalne pravde, podići životni standard građana, itd.

Vrlo je važno da predstojeći izbori budu provedeni u skladu sa Zakonom pa s tim u vezi pozivamo sve aktere u izbornome procesu da to i omoguće.

Press služba SBiH KV TK

aktuelno.ba

 

 

 

 

Komentari

Komentara