Stranka za BIH: Vijeće ministara ponižava građane

Spread the love
Menprom

Otkazivanje današnje sjednice Vijeća ministara, po drugi put, zbog nedostatka „nacionalnog kvoruma“  jeste vrhunac neozbiljnosti i neodgovornosti spram funkcije koju bi ova institucija trebala da ima.

Reha Centar

Treba se samo podsjetiti kako su stranke koju su se proglasile pobjednicama izbora 2010. godine formirale programsku koaliciju i „novi duh“ u svom načinu rada. Umjesto toga bili smo svjedoci zastoja u svim segmentima društva a posebno na putu EU i NATO integracija. Umjesto napretka bh.društva, stranke vladajuće šestorke i sedmorke su se bavile stalnim izmjenama koalicionih partnera i sklapanjem neprincipilnih međustranačkih sporazuma na štetu države BiH.

Ovaj saziv Vijeća ministara je državu BiH i njene građane doveo u najteže ekonomsko, političko i socijalno stanje od njenog nastanka. Imali su svoju priliku ali je očigledno da su nam ukrali četiri godine. Za očekivati je da će građanima ponovo nuditi rješenja za sve goruće probleme u državi kao i prije četiri godine, a danas nisu u stanju održati ni redovnu sjednicu.

Po oprobanom receptu nedostatak „nacionalnog kvoruma“ je posljedica nepostojanja stranačko-trgovačkog dogovora oko dnevnog reda. Svaka od vladajućih stranaka pokušava pred kraj neuspješnog mandata iza sebe isposlovati određena kadrovska rješenja nevodeći računa o interesima i budućnosti države BiH.

 

Press služba Stranke za Bosnu i Hercegovinu

AKTUELNO.BA

 

Komentari

Komentara

Posted In: