Stranka za BiH ponovo upozorava vladajuću sedmorku

Spread the love
Menprom

Tekst  Zakona o državnoj imovini koji treba biti razmatran na narednoj sjednici Vijeća ministara BiH sačinjen je na osnovu političkog dogovora iz Pruda i Banja Luke i u potpunosti negira Odluku Ustavnog suda Bosne i Hercegovine o državnoj imovini.

Reha Centar

Stranka za Bosnu i Hercegovinu se već više godina, kao što je to potvrdila i Odluka Ustavnog suda BiH, zalaže za primjenu ustavnih principa da Bosna i Hercegovina ima kontinuitet vlasništva nad državnom imovinom.

Parlamentarna skupština BiH treba donijeti zakone o denacionalizaciji i restituciji, zakon o upravljanju državnom imovinom i izvršiti reviziju Zakona o koncesijama i drugih relevantnih zakona.

Pitanje državne imovine prvenstveno je pitanje pravne države, a ne političkih ucjena i ustupaka kojima se država i Parlament Bosne i Hercegovine svjesno stavljaju u podređeni položaj u odosu na entitete.

Zabrinjavajuće je ponašanje Dodikovih federalnih kolega u „sedmorci“ koji svojim pristajanjem otvoreno idu na ruku rušiteljima i zagovornicima podjele Bosne i Hercegovine.

Press služba S BiH

AKTUELNO.BA

 

Komentari

Komentara

Posted In: