Stranka za BiH očekuje puno oštriji stav zvaničnika naše zemlje u vezi slučaja “Naser Orić”

Menprom

Stranka za Bosnu i Hercegovinu nikad nije imala sumnje u dvostruke igre Srbije kad je u pitanju odnos prema našoj zemlji, što pokazuje i zahtjev Ministarstva pravde Srbije švicarskim organima za izručenje ratnog komandanta Srebrenice Nasera Orića.

Reha Centar

Na licemjernu igru Aleksandra Vučića upozoravali smo nekoliko puta, a sada su konačno pale sve maske kad je ministarstvo njegove Vlade uputilo zahtjev za Orićevo izručenje. U isto vrijeme Vučić i dalje baca prašinu u oči građanima Bosne i Hercegovine koristeći providnu miroljubivu retoriku.

Isti scenario smo gledali i za vrijeme hapšenja Ejupa Ganića i Jovana Divjaka kada su predsjednik SBiH i njeni kadrovi našli načina da na međunarodnoj sceni poraze zle namjere Borisa Tadića da prikaže svijetu kako su branitelji Bosne i Hercegovine zločinci.

Rezultat tog poraza je i povlačenje optužnice protiv 19 građana naše zemlje u slučaju Dobrovoljačka.

U slučaju Orić, Srbija se poziva na sporazum sklopljen između Srbije i BiH, navodeći, da zbog protivljenja žrtava ne mogu prepustiti predmet Bosni i Hercegovini, iako je poznato da žrtve ne mogu uticati na slanje predmeta nego samo slanju svojih iskaza.

Ovdje je ekstremno važno, da najviši zvaničnici BiH čija dužnost je zaštita naših državljana adekvatno i oštro reaguju na prljave igre koje dolaze iz Srbije. Sada je sasvim jasno da će slučaj Orić narušiti odnose dvije zemlje i vratiti ih u hladni režim.

Stranka za BiH očekuje puno oštriji stav zvaničnika naše zemlje, posebno imajući u vidu blage dosadašnje reakcije izabranih lidera, prije svega Bošnjaka. Naser Orić, kao uostalom i Ganić i Divjak, je proces kroz koji Srbija i dalje želi promijeniti karakter rata u BiH relativizirajući genocid i agresiju, te sa kao takav treba ticati svih patriota naše zemlje.

Press služba SBiH

aktuelno.ba

Komentari

Komentara

Posted In: