Stranka za BiH: Miroljubiva retorika Aleksandra Vučića je samo bacanje prašine u oči

Menprom

Stranka za Bosnu i Hercegovinu izražava zabrinutost zbog hapšenja Nasera Orića u Švajcarskoj kao rezultat nastavka pritiska iz Srbije i pokušaja da Srbija bude viša pravna istanca od Haškog suda koji je uspostavljen od strane Ujedinjenih nacija.

Reha Centar

Ovakvi potezi Srbije pokazuju da je miroljubiva retorika Aleksandra Vučića samo bacanje prašine u oči naivnima, dok Srbija nastavlja sa starom politikom hapšenja i ponižavanja građana Bosne i Hercegovine. Poznato je da je Naser Orić oslobođen od suda u Hagu i ne vidimo osnove da neko drugi tu odluku preispituje.

Nadamo se da će, ako niko drugi, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović vući poteze kao dr. Haris Silajžić koji je učinio sve da Ejup Ganić bude oslobođen iz Londona, kao i kasnije Jovan Divjak iz Beča. Nakon bezrezervne borbe za slučajeve Ganić i Divjak i sam slučaj Dobrovoljačka protiv 19 državljana Bosne i Hercegovine je pao, a država dostojanstveno odbranjena.

U narednim danima ćemo svjedočiti koje aktivnosti će poduzeti trenutni državni vrh kako bi Orić došao kući. Jasno je da se na ovakvim slučajevima pokušava izmijeniti karakter rata u Bosni I Hercegovini, što do sada Srbiji nije polazilo za rukom.

Press služba SBiH

Komentari

Komentara

Posted In: