Šta čitamo u septembru?

Rental Travel

Obzirom da su godišnji odmori iza nas, a vaše slobodno vrijeme je smanjeno na minimun, čitanje vam sigurno nije na listi stvari koje morate obaviti. Međutim, ukoliko ste izležavanje na suncu zamijenili zatvorenom kancelarijom, bijeg od stvarnosti će vam itekako dobro doći. Online knjižara Knjiga.ba donosi raznoliki spisak novih knjiga koje vrijedi pročitati. Bilo da volite aktuelne komercijalne hitove, klasike, trilere ili fantazije, vjerujemo da će vas neki od naslova uvući u čarobni svijet knjige.

Reha Centar

„Ono što nas ne ubije“ –  David Lagercrantz

U ovom četvrtom nastavku svjetski slavnog serijala Millennium, koji potpisuje novi autor, jedan od najboljih suvremenih švedskih pisaca David Lagercrantz, oživljava svijet koji je stvorio Stieg Larsson. Junaci koji su promijenili književnost opet su s nama, jednako beskompromisni. „Ono što nas ne ubije“ triler je koji su obožavatelji Larssonova djela dugo iščekivali, roman koji kao i prethodni zadire u aktualne i bolne teme. Lisbeth Salander i Mikael Blomkvist ponovno su zajedno u avanturi od koje zastaje dah!

„J..e li vas ego?“ – Ingrid Divković

„Cilj knjige je ukazati na tog nevidljivog, a moćnog neprijatelja, gospodina Ega, osvijestiti ga i umanjiti njegovu moć. Naravno, idealno bi bilo da ga se uspijemo riješiti, ali riješiti se ega, eh, to je nešto poput loše navike pušenja cigareta“, kaže Ingrid Divković. Ego je poput jeftinog parfema. S vremenom ga više niti ne osjetimo na sebi, no drugi su itekako svjesni njegove smrdljive prisutnosti. Ego je nešto s čime se pojedinac bori, no pitanje je li to osvijestio ili nije.

Autorica na jednostavan i zanimljiv način objašnjava šta je to ego i kako se s njime nositi. Kada osvijestimo u koje smo sve zamke upadali zbog vlastitog ega, kada nadrastemo prethodna ograničenja, i sami ćemo zasigurno postati – sretniji.

„Ognjena godina anarhiste Gabrijela“ – Dado Staks

Roman je objavljen kao prvi dio istoimene trilogije i prvo je prozno djelo ove vrste bosansko-hercegovačkog autora Damir Omeragić (alias Dado Staks). Radnja se odvija na dva kontinenta i to je ono što je knjigu učinilo interesantnom, što se odnosi na sve segmente našeg društva s kojima se svi na globalnom nivou suočavamo.

            „Put suza“ –  Jorge Bucay

„U Putu suza“ argentinski psiholog se posvećuje jednome od najsloženijih i najdelikatnijih ljudskih iskustava: gubitku voljenog bića. Smrt voljene osobe, prekid veze ili konačni gubitak nečega što smatramo dragocjenim – sve su to događaji zbog kojih možemo osjetiti tugu, osamljenost, pa čak i očaj. Jorge Bucay uči nas kako su bol i gubitak neprocjenjiv dio našega razumijevanja svijeta, osobnog rasta i razvoja svakog pojedinca. S mudrošću osvojio je milijune čitatelja diljem svijeta, koristeći se brojnim primjerima i pričama.  Četiri su puta koja, kako piše slavni argentinski psihoterapeut Jorge Bucay, vode do potpunog ostvarenja svakoga ljudskog bića: put samoovisnosti, ljubavi, boli i sreće.

„Čuvaj me“ – Vesna Dedić Milojević

Priča u kojoj će se prepoznati svi koji vjeruju u ljubav i koji se trude da u očima onog koga vole budu bolji od samih sebe. Roman je od prve do posljednje strane posvećen svim našim majkama i očevima, djeci, prijateljima i onima kojima vjerujemo kada nam kažu volim te.

Nakon što se sretnu junakinje, jedna prevarena i ostavljena, a druga zanesena očekivanjem velike ljubavi, počinje priča u kojoj će se prepoznati sve zaljubljene i usamljene, ostavljene žene, sva usvojena djeca, žene koje su se suočile sa sterilitetom muškarca kojeg vole, one koje ne mogu da se izbore sa svojim srušenim snovima o sretnoj porodici.

AKTUELNO.BA

 

 

Komentari

Komentara