Srednja hemijska škola Tuzla vas izaziva: “Na maturu s knjigom u ruci”

Rental Travel

U susret maturskim zabavama, a kao nastavak tradicije nakon prošlogodišnjih poplava i akcije prilupljanja knjiga za maglajsku biblioteku, učenici Srednje hemijske škole iz Tuzle, organiziraju akciju “Na maturu s knjigom u ruci” i pozivaju sve učenike/maturante u BiH da na svoju matursku zabavu dođu s knjigom koju će donirati školskoj biblioteci.

Reha Centar

Mladi mogu pomoći obnavljanju knjižnih fondova, doprinijeti popularizaciji knjige i čitalačke kulture, mogu pokazati odgovornost i svijest u odnosu na ustanove obrazovanja, ali i svojim drugarima koji ostaju u školskim klupama olakšati proces učenja i olakšati ponekad trnoviti put pronalaska knjige u osiromašenim bibliotekama..

Prošlogodišnja akcija pomoći prilupljanja knjiga za poplavljenu maglajsku biblioteku bila je podržana ne samo od učenika, nego i od profesora, roditelja i predstavnika medija koji su zabilježili ovu akciju i podržali poklanjanjem knjige.

Pridružite nam se. darujte svojim i našim školskim bibliotekama knjige. Prihvatite izazov. Budite promjena.
Matura učenika Hemijske škole je 17.maja, toga dana će biblioteka ove škole postati bogatija, a nadamo se sve druge biblioteke nakon maturskih zabava.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara