Srbija: Za tri sata pola miliona prijavljenih za pomoć države od 100 eura

Spread the love
Menprom

Pola milijuna ljudi prijavilo se tijekom prva tri sata nakon što su u srijedu u Srbiji počele prijave građana za isplatu jednokratne pomoći od 100 eura koju je vlada osigurala kako potporu svim punoljetnim građanima u vrijeme korona krize.

Reha Centar

Srbijanska vlada donijela je ranije odluku da svim svojim punoljetnim građanima koji imaju prebivalište na teritoriju Srbije, uz važeću osobnu iskaznicu, omogući dobivanje jednokratne pomoći od 100 eura u dinarskoj protuvrijednosti.

Dio je to paketa ekonomskih mjera za ublažavanje posljedica pandemije covida-19 za koji je namijenjeno oko 5,1 milijardi eura.

U priopćenju Ministarstva financija navedeno je da su umirovljenici i primatelji novčane socijalne pomoći automatski prijavljeni za tu jednokratnu isplatu koja će za njih početi od petka 15. svibnja.

Tada će biti otvoren i kontakt centar posredstvom kojeg se građani također mogu prijaviti, uz ostavljeni rok do 20. lipnja, prenosi Hina.

Prema ranijim procjenama Ministarstva financija, pravo na isplatu jednokratne novčane pomoći od 100 eura ima oko 5,5 milijuna stanovnika.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara