Sportski savez Tuzlanskog kantona: Sutra 23. Izbor najboljih sportista TK

Spread the love
Rental Travel

U organizaciji Sportskog saveza TK, tradicionalna manifestacija Izbor sportiste Tuzlanskog kantona, 23. put će se održati sutra 2. februara 2017. godine u Velikoj Sali BKC TK u Tuzli.

Reha Centar

Na današnjoj press konferenciji, na kojoj su govorili Zlatan Muratović, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi TK, Branislav Mikić, predsjednik Sportskog saveza Tuzlanskog kantona i Jadran Lasetović, generalni sekretar SSTK, istaknuto je da su sve pripreme za sutrašnju manifestaciju završene.

-Moram istaći vrijednu grupu ljudi koja je angažovana u pripremi i realizaciji manifestacije, a koja je zaista obiman posao od selektiranja prijava, pa do kreiranja scene, programa i promotivnih akrivnosti završila u predviđenim rokovima i na kvalitetan način. Veliku pomoć u pripremi manifestacije smo imali i od Vlade Tuzlanskog kantona, MONKS-a i ministra Muratovića, koji su nam maksimalno izašli u susret kako bi imali operativan budžet za kvalitetnu pripremu manifestacije – istakao je Jadran Lasetović, prvi operativac u Izvršnom odboru Izbora sportiste TK.

Ministar Zlatan Muratović je napomenuo da je Vlada Tuzlanskog kantona svjesna značaja uloge i efekata organizovanog, planski usmjeravanog i razvijanog sporta i fizičke kulture, za što se u Budžetu TK-a godišnje izdvaja 400.000 KM.

-Sport je najbolji način kojim se borimo protiv društvenih devijacija i negativnosti savremenog doba. Upravo ova manifestacija slavi sport, zdrav život, borbeni sportski duh, rivalstvo i takmičarske ambicije ekipa i pojedinaca, ali i širi fer plej, optimizam i vjeru u život i bolju budućnost. Stoga ne sumnjam da će najbolji među najboljim sutra dobiti promociju kakvu zaista i zaslužuju – rakao je danas ministar Zlatan Muratović, istaknuvši zaista odličnu saradnju sa Sportskim savezom Tuzlanskog kantona, kao jednim od servisa ministarstva kojim rukovodi.

Ocjenjivački žiri kojeg su činili Muhamed Avdić, predsjednik, Fadil Kudumović, Merima Softić, Una Selman, Alija Hasić, Mirsad Halilagić i Mursel Delić, odabrao je najbolje u 11 kategorija, a pored 29 priznanja za najbolje sportiste, ekipe i trenere, Sportski savez će dodijeliti i priznanja zaslužnim pojedincima za doprinos u razvoju i popularizaciji sporta.

-Sport u Tuzlanskom kantonu nije na nivou kvaliteta kojim bi bili zadovoljni, ali je definitivno da imamo napradek u kolektivnim i popularnijim sportovima u kojima ekipe sa ovog područja napokon zauzimaju mjesta u vrhu takmičenja. Vjerujem da će taj trend biti nastavljen, a priznanja tim kolektivima su naš skromni doprinos u njihovom prepoznatom radu – rekao je prof. Branislav Mikić.

U zabavnom dijelu programa nastupit će mlade muzičke zvijezde Mirza Selimović i Fatmir Sulejmani, te učenici Srednje muzičke škole iz Tuzle.

Manifestacija počinje u 19.30 sati. Ulaz je slobodan, a program će direktno prenositi RTVTK.

U sklopu manifestacije iz štampe će izaći i deveti broj sportskog magazina „Trijumf“, koji će besplatno biti distribuiran posjetiteljima „Izbora sportiste Tuzlanskog kantona 2016”.

 

aktuelno.ba

Komentari

Komentara