Skandalozno: Zašto je imenovan novi Nadzorni odbor Aerodroma Tuzla ?

Spread the love
Menprom

Slučajno ili ne, procijenite sami, baš u vrijeme kada mendžment Aerodroma Tuzla sklapa nove ugovore i otvara nove avio linije, Vlada Tuzlanskog kantona  donosi Odluku o imenovanju novog Nadzornog odbora koji po svemu sudeći ima zadatak da u što skorije vrijeme smijeni aktuelnog direktora uz dobro poznato obrazloženje da ne radi dobro svoj posao (jer nije politički podoban) i postavi novog vladinog, pardom Imihanićevog poslušnika iz SDA ili SDP-a.

Reha Centar

Poznato je još od ranije iz perioda Vlade Seada Čauševića da je ovaj Aerodrom bio izvor i utočište za mnoge poslušnike vladajućih stranaka (famelijarni aerodrom), te kako je novi direktor Esad Mujačić prekinuo svaki vid zapošljavanja po stranačkoj pripadnosti, što je očito nekome dobro zasmetalo.

Tako to kod nas ide, nova vlast, nova pravila, nove propozicije. Ostaje nada da će izbori koji slijede poslati jasnu poruku aktuelnoj vlasti šta građani misle o četiri godine koje smo uzalud izgubili.

U nastavku prenosimo obrazloženje Vlade TK-a u vezi razrješenja starog i imenovanja novog Nadzornog odbora.

“Kako bi se ispitale indicije o narušenim procedurama tokom imenovanja Nadzornog odbora i Direktora JP Međunarodni aerodrom Tuzla, Vlada Tuzlanskog kantona nedavno je imenovala Skupštinu ovog privrednog društva. Na jučerašnjoj sjednici Skupštine društva (29.04.2014.godine) preispitane su prethodno donesene odluke u vezi sa imenovanjem Nadzornog odbora i Uprave Aerodroma, te su, obzirom da je prethodnim članovima već i istekao mandat, imenovani novi članovi Odbora. Također, na sjednici je konstatovano i da su prilikom prethodnog izbora uočeni određeni propusti u procedurama za imenovanje Nadzornog odbora, a kasnije i imenovanje Direktora Društva.

Zadatak novoimenovanog Nadzornog odbora u narednom periodu jeste da stvori neophodne pretpostavke za funkcionisanje i dalji  razvoj Aerodroma, kojeg Vlada Tuzlanskog kantona smatra strateškim projektom od vitalnog značaja za dalji razvoj Tuzlanskog kantona ali i cijele regije. Također, bit će provedene i zakonom predviđene procedure za imenovanje stalnih upravljačkih organa JP Međunarodnog aerodroma Tuzla.

Vlada Tuzlanskog kantona na ovaj način još je jednom pokazala svoju opredjeljenost da nastavi pružati podršku radu i daljem razvoju Međunarodnog aerodroma u Tuzli”.

Odjel za informisanje Vlade TK – AKTUELNO.BA

Komentari

Komentara