Šetnja za podršku ženama i djevojčicama, žrtvama nasilja

Spread the love
Rental Travel

Udruženje građana Vive Žene, Pozorište mladih Tuzle, Udruženja Zemlja dijece u BIH , World Vision, OSCE Misija u Tuzli, UHD Prijateljice, UG Horizonti, Tuzlanski otvoreni centar i OP Revolt pozivaju sve građanke i građane, formalne/neformalne grupe i medije da se priključe u “Šetnji za podršku ženama i djevojčicama, žrtvama nasilja“ koju organizuju povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.
“Svi koji se žele pridružiti ili podržati događaj slobodno nas kontaktirajte na mail vivezene@bih.net.ba ili putem Facbook-a.
Dana 27.11.2018. u 11:00 časova okupit ćemo se na Korzou,kod spoemnika Ismeta Mujezinovića i Meše Selimovića, i zajedno prošetati do Trga Slobode. Na Trgu Slobode organizovat će se podjela promotivnog materijala i potpisivanje peticije protiv fizičkog kažnjavanja djece.
Poruka koju želimo prenijeti javnosti jeste da mi NE podržavamo nasilje i smatramo da trebamo graditi društvo u kojem će vladati NULTA tolerancija na nasilje koje se dešava nad ženama, djevojkama, djevojčicama i svemu drugome i drugačijem”, poručili su iz udruženja.
Pridružite nam se!!!!!

Reha Centar

aktuelno.ba

Komentari

Komentara