SDP BiH predao kandidatske liste za predstojeće izbore

Menprom

Delegacija Socijaldemokratske partije BiH (SDP BiH) danas je predala Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) BiH kandidatske liste za Opće izbore u BiH koji će biti održani 2. oktobra.

FINRA PROMO

– Predali smo kandidatske liste za nešto manje od 500 kandidata SDP-a, bez članova i članica SDP-a koje su u sklopu Pokreta za državu. SDP je uspio da se primakne našem idealnom gender broju kandidata da budemo blizu s oba spola. Imamo više od 40 posto žena kako je to zakonom propisano. U svakom slučaju očekujem da na sljedećim izborima dobijemo podršku građana da mijenjamo sistem i stanje u Bosni i Hercegovini – rekao je predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić.

Uvjeren je da će Denis Bećirović pobijediti u utrci za člana Predsjedništva BiH.

– U svojoj biografiji Denis je pokazao da je kvalitetan zastupnik koji drži do riječi. Sa okupljanjem opozicije pojačali smo Denisov broj glasova, a i pojačali smo onu ekipu koja će sprečavati zloupotrebe i krađe na biračkim mjestima, tako da će se to sigurno smanjiti. Neće biti kao što je to prošli put bilo. Siguran sam da je Denis novi član Predsjedništva BiH – naveo je Nikšić.

Pored Nikšića delegaciju SDP-a činili su potpredsjednik Ivan Boban, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, ministar saobraćaja Adnan Šteta i generalni sekretar stranke Elvir Karajbić.

Fena

Komentari

Komentara