SBIH predlaže prijevremene izbore u Bosni i Hercegovini

Spread the love
Rental Travel

Predsjedništvo Stranke za Bosnu i Hercegovinu na današnjoj vanrednoj sjednici  analiziralo je   trenutnu političku i ekonomsku situaciju u BiH.

Reha Centar

Predsjedništvo Stranke za Bosnu i Hercegovinu je jednoglasno  zauzelo slijedeće stavove:

–         Politička, ekonomska i socijalna situacija u cijeloj BiH izaziva ogromnu zabrinutost i zahtijeva hitnu reakciju institucija BiH, na šta smo u više navrata i do sada upozoravali .

–         Pozivamo Kolegije oba doma da hitno zakažu zajedničku sjednicu Parlamentarne Skupštine BiH  i Vijeća ministara BiH.

–         Insistiramo da Parlamentarna Skupština BiH, odnosno parlamentarna većina hitno usvoji izmjene Izbornog zakona BiH i omogući raspisivanje prijevremenih izbora na svim nivoima u BiH.

–         Novoizabrana vlast treba odmah napraviti program hitnog ekonomskog i socijalnog oporavka države Bosne i Hercegovine.

Predsjedništvo Stranke za Bosnu i Hercegovinu smatra da prijevremenim izborima u BiH nema alternative, jer , kao što smo u više navrata upozoravali , aktuelna vlast nije imala  odgovora   na ključna pitanja koja se tiču života građana u BiH.

Predsjedništvo Stranke za Bosnu i Hercegovinu apelira na sve građane države Bosne i Hercegovine da svoj patriotski odnos prema državi  i  bh. društvu  ispolje kroz poštivanje vladavine prava  i  institucija u BiH.

  Press služba SBiH

AKTUELNO.BA

Komentari

Komentara

Posted In: