Savez RVI TK podijelio prehrambene pakete za 19 općina i gradova Tuzlasnkog kantona, Brčko distrikta i Podrinja

Menprom

Svjesni činjenice da u okviru Saveza ratnih vojnih invalida TK imaju članove koji žive na rubu egzistencije, ova organizacija je zajedno sa općinskim, odnosno gradskim organizacijama izvršila podjelu paketa sa osnovnim životnim namirnicama za ovu populaciju.

Menprom

Podijeljeno je dvjesto paketa koje će krajnjim korisnicima dostaviti predsjednici gradskih, odnosno općinskih organizacija Tuzlanskog kantona, Brčko Distrikta i Republike Srpske.


Predsjednici lokalnih organizacija RVI sa područja Tuzlanskog kantona preuzeli su pakete sa osnovnim životnim namirnicama koje će od velike pomoći biti njihovim članovima čija su primanja manja od 300 KM.
“Ova naša donacija vrijedna je negdje oko 5,5 do 6 hiljada maraka i odluka je da ne može ni jedan ratni vojni invalid koji ima primanja preko 300 KM primiti ovu pomoć iz razloga što smatramo da imamo veliki broj onih kojima je neophodnija”, kazao je Fahrudin Hasanović, predsjednik Saveza RVI TK.

Pomoć je uručena i predsjednicima organizacija RVI iz Brčko Distrikta i iz Republike Srpske.
U Tuzlaskom kantonu ima šesto dvadeset šest ratnih vojnih invalida koji su ispod procenta od 60 % i čija primanja ne prelaze 100 KM, navodi predsjednik Saveza RVI TK, Fahrudin Hasanović.

Kantonalni Savez RVI uputio je prijedlog Federalnom savezu da svim RVI koji imaju primanja do 300 KM odbije jedna, a onima koji primaju više od ovog iznosa, dvije KM: Prikupljena sredstva bi se koristila za nabavku namirnica za najugroženije porodice iz ove kategorije. Ukoliko se situacija sa širenjem korona virusa u narednom periodu ne smiri iz ovog Saveza najavljuju nastavak kontinuirane pomoći svojim članovima.

Izvor: https://rtvtk.ba/aktuelno.ba

Komentari

Komentara