Saopćenje za javnost BOSS-a

Spread the love
Rental Travel

Saopštenje za javnost u povodu bošnjačko-bosanskog parazitiranja Srebrenice i Bosne i Hercegovine

Reha Centar

www.boss.ba; press@boss.ba

Dan poslije izbora u Srebrenici pokazalo se kolika je dimenzija bošnjačko-bosanskog parazitiranja Srebrenice i Bosne i Hercegovine i koliko su nedorasli lideri tzv. Probosanskog bloka, koji su zbog nesposobnosti za donošenje ispravnih političkih odluka ili sitnog šićara izdali i Srebrenicu ali i državu, istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

Politički suludo bojkotovanje izbora u Srebrenici obezbijedilo je apsolutnu vlast politike koja je odgovorna za genocid i ne postoji ni jedan opravdan razlog kojim bi se mogla objasniti politička glupost bojkotovanja izbora na koju su nasjeli svi bošnjačko-bosanski lideri i njihove stranke.

Apsurdno je smatrati da će nakon odluka Centralne izborne komisije BiH, koje su potvrđene od strane Apelacionog odjela Suda BiH, Ustavni sud BiH donijeti drugačiju odluku i legalizovati nezakonito pravo da grupa političkih stranaka može blokirati izborni proces.

Pored izdaje žrtava genocida i nerazumijevanja nedoraslih lidera da se Bosna i Hercegovine ruši preko Podrinja, jer rat nije završen i vodi se podmuklijim sredstvima – SDA, SDP, NIP, PDA, SBB, DF, Naša stranka, Stranka za BiH i svi njihovi saveznici su bojkotom izbora u Srebrenici dali i javni legitimitet Miloradu Dodiku koji je u Srebrenici najavio bojkot Opštih izbora 2022. godine, a koji to objektivno može i učiniti uskraćivanjem sredstava za održavanje izbora, za razliku od jalovog bojkota izbora u Srebrenici.

Nesposobnost bošnjačko-bosanskih lidera da organizuju mobilizaciju biračkog tijela za dobijanje izbora u Srebrenici ili bar časnu političku borbu, te traženje bojkota izbora kojim su namjeravali  prikriti antidržavno djelovanje – ne smije se zaboraviti, upozorava predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

 22. 2021.  Press BOSS-a, Muamer Dedić

Komentari

Komentara