“SALT OPEN SESSION” – Veliki skateboarding vikend u Tuzli !

FINRA PROMO

Skateboarding klub “SALT” postavlja Tuzlu na regionalnu skateboarding mapu i ovog vikenda organizuje svoj prvi ljetni događaj zanimljiv svim skatericama i skaterima. Počevši već od petka 5.augusta pa sve do nedjelje 7.augusta na lokaciji sportskog terena do Univerzitetske dvorane, održati će se manifestacija “SALT OPEN SESSION”.

Reha Centar

Manifestacija ima za cilj da okupi učesnike koji će zajedno promovisati skateboarding kao olimpijski sport i bitan dio subkulture mladih i djece te se družiti, razmjenjivati iskustva i planirati daljnje aktivnosti. Najavljeno je učešće ekipa iz Slovenije, Hrvatske i cijele Bosne i Hercegovine (Sarajevo, Banja Luka, Zenica, Mostar…).

Aktivnosti koje su predviđene za ovaj događaj su Game of Skate takmičenje, Best Trick takmičenje, Free ride, Mini skate škola te popratni zabavni dio uz muziku, repere, plesače. Događaj je otvoren za sve skateboarding discipline kao što su skateboarding, scooter, inline, rolšule, BMX … i za sve skateborading ljubitelje i entuzijaste, djecu, mlade, a i one starije. Isti je organizovan uz podršku Udruženja “Tuzla Live” i dio je ovogodišnjeg 7. po redu Džumbus Festivala.

Oni koji žele da učestvuju u Game of Skate i Best Trick takmičenjima, treba da pošalju prijave na link ( https://forms.gle/NrwxDpZGwRyuufZq7 ) ili da se jave na broj tel. 062.761.331. Za takmičare postoje mogućnosti pokrivanja logističkih troškova oko učestvovanja.

Pobjednici ovih mini skate takmičenja će dobiti i vrijedne nagrade!!!

Ekipa KES „SALT“ vas poziva da ih podržite da ojačaju BH skateboarding sport/pokret i da im se pridružite u zabavi  5.,6.,7. augusta na terenu kod Univerzitetske dvorane u Tuzli !!!

Projekat “Salt Open Session” podržala je Turistička zajednica grada Tuzla, Fondacija tuzlanske zajednice u okviru projekta “Naša zajednica je naša odgovornost” kojeg na području TK provodi uz podršku USAID-a, u okviru programa #SnagaLokalnog, te uprava grada Tuzla.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara